fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAAu început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizatorii concursului hipic „Galopiada secuiască” au dat startul înscrierilor pentru cea de-a 13 ediţie, care va avea loc în perioada 21-23 iunie în localitatea Moacşa din judeţul Covasna.

Galopiada, care atrage anual câteva sute de spectatori din ţară şi străinătate, va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

„De azi, înscrierile au început oficial, iar călăreţii se pot înscrie până la data de 31 mai, ora 23,59 (…) Oricare localitate din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş are dreptul să înscrie câte o echipă, formată din trei persoane (călăreţ, însoţitor şi lider de echipă) şi un cal. Se pot înscrie cai de orice rasă şi gen, cu vârste de cinci ani (născuţi în 2019) sau mai în vârstă, condiţia fiind să îndeplinească cerinţele veterinare stabilite în regulament. Excepţie fac caii de origine necunoscută, precum şi poneii argentinieni de polo, Akhal Teke, pur-sânge englez şi caii ‘jumătate sânge’ sau de alte astfel de rase. (…) La concursul Micului Cavaler, începând de anul acesta vor exista două curse separate pentru două grupe de vârstă: una pentru cei cu vârste între 10 şi 13 ani, şi alta pentru cei cu vârste între 14 şi 17 ani. (…) La cursa Gobe pot participa cai de orice rasă şi gen, cu vârste de patru ani (născuţi în 2020) sau mai în vârstă, condiţia fiind să îndeplinească cerinţele veterinare stabilite în regulament. Participanţii trebuie să aibă cel puţin 16 ani împliniţi”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

În cadrul „Galopiadei secuieşti”, Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta va prezenta opera-rock „Cucerirea patriei”, iar trupa „Uj Bojtorjan” din Ungaria va susţine un spectacol în aer liber pe platoul Pivniţa Uriaşului din Moacşa.

Preşedintele onorific al celei de-a 13-a ediţii a Galopiadei este secretarul de stat din Ungaria, Potapi Arpad Janos, responsabil pentru politicile naţionale.

Ioana Pop

Articole recente

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc | Sute de mii de oameni așteptați în sâmbăta Floriilor Catolice la cel mai mare pelerinaj din Europa de Est

Mottoul din acest an al pelerinajului este ”Reînnoiţi-vă!", slujba urmând să fie oficiată de episcopul diecezei romano-catolice din oraşul ungar Pécs, Felföldi László.

Mai multe articole de același fel

Trei ani de Lábbusz/Pedibus, marcați la Sfântu Gheorghe

Programul, lansat de autorităţile locale din Sfântu Gheorghe cu scopul de a determina elevii din clasele primare să meargă pe jos la şcoală, împlineşte luna aceasta trei ani, iar aniversarea va fi marcată vineri, 17 mai, printr-un eveniment public ce va avea loc în centrul municipiului.

Antal Árpád anunţă construirea unei noi zone rezidenţiale pentru familii tinere care lucrează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, pe locul unei foste ferme...

Primarul din Sfântu Gheorghe a adăugat că „aceasta este o altă piatră de hotar pentru oraşul nostru, deoarece noul campus dual, noul centru educaţional, le va permite copiilor noştri să înveţe meseriile viitorului, de la liceu până la universitate, în parteneriat cu firmele locale”.

Au început lucrările de izolare exterioară a viitorului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe

Unitatea medicală, care se construieşte în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va avea o capacitate de spitalizare de 34 de paturi, repartizate în saloane cu câte două locuri şi va cuprinde şi o policlinică şi un dispensar de specialitate.