fbpx
spot_img
19.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVAPM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

APM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

Publicat în

spot_img
spot_img

Conform atribuțiilor care revin Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor in realizarea studiilor de evaluare a stării resurselor biologice din flora sau fauna sălbatică, conform Legii nr.407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, completată și modificată, art.19, se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.

În scopul realizării acestei monitorizări la nivelul judetului Brașov, APM Brașov a organizat o intrunire cu reprezentanții fondurilor cinegetice din județul Brașov, in vederea stabilirii unui program de actiune pentru colectarea datelor din teren, pentru anul 2024.

Începând cu data de astăzi, 17 aprilie, a.c., gestionarii fondurilor cinegetice, împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protectia Mediului Brașov, colectează datele de prezență in teren a exemplarelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică. In aceste echipe mixte pot participa și reprezentanți ai  ONG-urilor, unităților de cercetare și invățământ in domeniul cinegetic sau al biodiversității, cu anunțarea prealabilă a organizatorilor acțiunilor de estimare și monitorizare.

Acolo unde fondurile cinegetice se suprapun cu ariil naturale protejate, la acțiunile de colectare a datelor din teren pot participa și administratorii ariilor naturale protejate.

”Evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate se va realiza și întocmi pe fonduri cinegetice și se va centraliza la nivel de județ.

Colectarea datelor de prezentă a exemplarelor de urs, lup, râs și pisică sălbatică se va realiza pe fonduri cinegetice, iar centralizarea acestora se va realiza pe fonduri cinegetice și pe gestionari, iar APM Brașov va centraliza datele la nivelul județului”, a declarat Ciprian Băncilă, directorul APM Brașov.

Ioana Pop

Articole recente

Cele mai bune șase echipe din țară vor lupta la Blaj pentru titlul național. Cerasella Șerban, CSȘ Bega Timișoara: ”Vrem să obținem o medalie,...

Cei care vor merge să urmărească meciurile din Alba Blaj Arena, vor avea ocazia de a le vedea jucând și pe multe din componentele naționalei U18 a României.

Nunţiul Apostolic agreat pentru România şi Republica Moldova Mons. Giampiero Gloder, a sosit în țară

Arhiepiscopul Giampiero Gloder, Ambasadorul agreat al Sfântului Scaun în România, a sosit la Bucureşti

Construcţia podului rutier de frontieră peste Tisa, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona localităţilor Sighetu Marmaţiei - Bila Tserkva.

Heritage Hub Râșnov oferă o vacanță pentru suflet călătorind prin istorie

Evenimente culturale, drumeții în natură, experiențe medievale la Cetate, povești despre case și oameni, școli de vară cu Toader Paleologu, competiții sportive, festivaluri, produse locale ș.a. Poți să vii iarna, primăvara, vara sau toamna, la Râșnov mereu e ceva de făcut.

Mai multe articole de același fel

Heritage Hub Râșnov oferă o vacanță pentru suflet călătorind prin istorie

Evenimente culturale, drumeții în natură, experiențe medievale la Cetate, povești despre case și oameni, școli de vară cu Toader Paleologu, competiții sportive, festivaluri, produse locale ș.a. Poți să vii iarna, primăvara, vara sau toamna, la Râșnov mereu e ceva de făcut.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.