fbpx
spot_img
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘExpoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

După trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.

Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală realizate de artiștii români Andrada Damianovskaia, Corina Nani, Renée Renard, Saint Machine, Sorin Scurtulescu și Ana-Maria Szollosi, alături de Sara Björg și Rebekka Ashley, reprezentând Islanda.

Timișenii sunt așteptați la vernisajul expoziției curatoriată de către Alexandru Babusceac și Odda Júlía Snorradóttir vineri 19 aprilie, de la ora 17, operele urmând a fi admirate de public până în 10 mai.

În paralel, la Foeni se desfășoară rezidența de artă stradală și peisagistică, unde artiștii români Analisa Radu și Flavius Roua, alături de artistul islandez Úlfur Logason decorează fațadele a trei clădiri reprezentative din comunitate: primăria, școala și grădinița. Din aceeași rezidență face parte și muralul artistei Corina Nani, „Conacul Mocioni între trecut și viitor”, lucrare finalizată în luna martie pe peretele stației de autobuz din Foeni.

Organizarea rezidențelor artistice și cea a expoziției itinerante fac parte din activitățile de revitalizare a Conacului Mocioni prin intermediul proiectului „Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea Conacului Mocioni din Foeni, Județul Timiș”. Finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, proiectul este implementat de Consiliul Județean Timiș, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Miltonia și North Consulting ehf. din Islanda, care sunt parteneri.

Ioana Pop

Articole recente

Decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF “Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Bogdan Timar, este noul președinte al Societății Române de Diabet

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este una dintre cele mai vechi și importante societăți științifice medicale din România

Ploi torențiale și grindină în jumătate de țară

Un cod galben de furtuni care se va extinde în jumătate de țară a fost emis marți de ANM. Avertizarea este valabilă la început în nouă județe din sud, iar apoi se extinde până joi în jumătate de țară.

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean Maramureș: ”Proiecte realizate și în derulare de zeci de milioane de euro în Botiza!” (PE)

Deputatul Gabriel Zetea, candidatul social-democraților maramureșeni pentru președinția Consiliului Județean a arătat că este mândru de toți primarii harnici ai Partidului Social-Democrat iar unul dintre aceștia este colegul și prietenul său, Florea Poienar, primarul comunei Botiza CMF: 21240002

Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni

Timișenii vor putea trece granița în țara vecină pe bicicletă, dar și cu ambarcațiunile proprii o dată pe lună, începând cu acest sfârșit de săptămână până în octombrie 2024.

Mai multe articole de același fel