fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJBosch a inaugurat a doua clădire de birouri a Centrului de Inginerie...

Bosch a inaugurat a doua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, în urma unei investiţii de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani. Investiţia totală, începută în 2017, în cele două clădiri ale centrului din Cluj se ridică la peste 50 de milioane de euro.

”Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, în urma unei investiţii de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani. Investiţia totală, începută în 2017, în cele două clădiri ale centrului din Cluj se ridică la peste 50 de milioane de euro. Deschiderea oficială a avut loc în data de 23 aprilie, în prezenţa managementului local al companiei şi a reprezentanţilor autorităţilor şi partenerilor locali”, anunţă compania.

Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele.

 „În 2024, aniversăm, de asemenea, 30 de ani de prezenţă Bosch în România şi ne bucurăm să marcăm acest moment şi prin finalizarea unei investiţii de o asemenea amploare, atât ca sumă alocată, cât şi prin prisma utilităţii sale pentru Bosch şi pentru industria din România, dar şi prin modul exemplar de colaborare cu autorităţile locale. Această investiţie de la Cluj subliniază angajamentul pe termen lung pe care Grupul Bosch îl are faţă de România,” a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul Grupului Bosch în România.

De asemenea, în acest moment, sunt disponibile pentru studenţi trei programe de masterat şi patru cursuri universitare pe care Bosch le-a dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş-Bolyai”, centrul din Cluj oferind anual peste 50 de burse pentru studenţi. Mai mult, peste 200 de tinere talente beneficiază anual de mentorat şi transfer de cunoştinţe din partea experţilor Bosch în diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

„Prin consolidarea poziţiei Centrului de Inginerie din Cluj, experţii noştri locali au o contribuţie din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global. Fie că este vorba despre sisteme avansate pentru asistenţa şoferului, sisteme de direcţie asistate electric, sisteme de propulsie tradiţionale şi electrice, sau diferite servicii pentru industria auto – la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem experienţă vastă în dezvoltarea unor soluţii software şi hardware inovatoare. Proiectele tehnice complexe şi contribuţia directă la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală, condiţiile de muncă flexibile, birourile şi laboratoarele moderne deja existente în Cluj-Napoca, Jucu, Bucureşti şi Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriţi angajatori în rândul inginerilor şi specialiştilor IT în România,” a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esenţial în transformarea sectorului mobilităţii, încă de la înfiinţarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware şi mecanică şi ingineria fiabilităţii, dar şi în planificarea vânzărilor, centrul contribuie la dezvoltarea unor soluţii inovatoare, bazate pe inteligenţa artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilităţii electrice şi conectate. Dezvoltarea activităţilor sale a condus în mod natural la extinderea în Bucureşti şi, din acest an, în Sibiu. Astăzi, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj este un contributor important la gama de drepturi de proprietate intelectuală ale Bosch, cu peste 100 de invenţii în fiecare an.

Grupul Bosch este prezent de 30 de ani în România şi are peste 9.830 de angajaţi în şase entităţi. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piaţa din România. Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către afiliaţi, a ajuns la 2,1 miliarde de euro. Pe lângă centrele sale de cercetare şi dezvoltare din Cluj şi Bucureşti şi fabricile din domeniul Soluţiilor de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch mai operează o unitate de producţie din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum şi un centru pentru soluţii de externalizare a proceselor de afaceri, la Timişoara. În Bucureşti, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, tot în capitala României se află şi o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa aparatelor electrocasnice.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 429.000 de angajaţi în întreaga lume (la 31 decembrie 2023). Compania a generat vânzări de 91,6 miliarde de euro în anul 2023. Operaţiunile sale sunt împărţite în patru sectoare de activitate: Mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproximativ 470 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. În cele 136 de locaţii de pe tot globul, Bosch are aproximativ 90.000 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, dintre care aproape 48.000 sunt ingineri software.

Ioana Pop

Articole recente

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Mai multe articole de același fel

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Intrare gratuită la UNTOLD şi Neversea în schimbul donării de sânge, în cadrul campaniei Blood Network

Persoanele care donează sânge între 18 mai şi 30 iunie, atât la caravana mobilă, cât şi în Centrele de Transfuzie din ţară, în cadrul campaniei Blood Network ajunsă în acest an la a X-a ediţie, vor primi un bilet gratuit de o zi la festivalul UNTOLD sau Neversea.

UBB lansează o platformă de cercetare a sănătăţii la nivel internaţional

Platforma este rezultatul colaborării între două institute de referinţă ale UBB: Institutul de Studii Avansate în Psihoterapie şi Sănătate Mintală Aplicată (Institutul de Sănătate Mintală)