fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNESusținere tot mai mare pentru liderul opoziției din Ungaria; Mii de oameni...

Susținere tot mai mare pentru liderul opoziției din Ungaria; Mii de oameni au participat la un miting în Debrecen

Publicat în

spot_img
spot_img

Mii de maghiari au manifestat împotriva premierului naţionalist Viktor Orbán, duminică, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare şi locale de la începutul lunii iunie, relatează Reuters.

Peter Magyar, un fost membru al guvernului considerat de unii observatori ca fiind prima ameninţare serioasă din ultimii ani la adresa lui Orbán, a organizat mitingul la care au participat aproximativ 10.000 de persoane în oraşul Debrecen, un bastion al partidului de guvernământ Fidesz.

Candidaţii Fidesz au câştigat oraşul încă de la sfârşitul anilor 1990. La ultimele alegeri, partidul de guvernământ a obţinut aproximativ 60 % din voturi, în timp ce partidele din opoziţie au obţinut doar aproximativ o treime din voturi.

Adresându-se susţinătorilor săi care fluturau steaguri, Magyar a ţintit una dintre politicile de bază ale lui Orbán, criticând ceea ce el a numit nivelul extrem de scăzut al alocaţiilor pentru susţinerea copiilor în Ungaria.

”Dacă spui această poveste oriunde în Europa, nimeni nu te va crede”, a spus Magyar.

Orban spune că, dintre ţările UE, Ungaria cheltuieşte cea mai mare parte a economiei sale pentru susţinerea familiilor.

”Avem nevoie de un sistem complet nou în care sprijinul social să fie într-adevăr direcţionat pe baza nevoilor sociale”, a spus Magyar.

El a declarat că Ungaria este condusă de ceea ce el a numit o elită bine conectată, pe care va încerca să o elimine dacă va fi ales.

Observatori internaţionali susţin că Orban a direcţionat fonduri ale Uniunii Europene către oameni de afaceri apropiaţi de Fidesz pentru a se menţine la putere. Orban spune că Ungaria nu este mai coruptă decât alte ţări.

Organismul de control însărcinat cu supravegherea fondurilor UE afirmă că nu dispune de autoritatea necesară pentru a denunţa posibilele abateri şi a solicitat competenţe suplimentare.

Ioana Pop

Articole recente

Sistare alimentare cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Vulcan

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din...

Dublă lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program bogat și multă distracție la ediția cu numărul 26 a Zilelor Orașului Satu Mare

Evenimentul are loc în 24-26 mai. Vezi programul complet

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

Mai multe articole de același fel

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.