fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPunct final, cu premii și laureați, la cea de-a XI-a ediție a...

Punct final, cu premii și laureați, la cea de-a XI-a ediție a evenimentului „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 1000 de elevi din toată țara au participat, și în 2024, la concursurile organizate în cadrul celei de-a XI-a ediții a manifestării „Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, iar pentru cei mai buni dintre ei a venit și vremea recompensei.

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat vineri, 10 mai 2024, în Auditoriumul Centrului de Conferințe UPT, festivitatea de premiere a celor peste 120 de câștigători ai celor 11 concursuri naționale organizate în perioada februarie – aprilie 2024:

 • Concursul de arhitectură „Hans Fackelmann”, organizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism;
 • Concursul de matematică „Valeriu Alaci”, organizat de Facultatea de Automatică și Calculatoare;
 • Concursul de Informatică „Alexandru Rogojan”, organizat de Facultatea de Automatică și Calculatoare;
 • Concursul EcoSmarTim, organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului;
 • Concursul „Construcţiile – Tradiţie și Viitor”, organizat de Facultatea de Construcții;
 • Concursul „Electronica între hardware și software”, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale;
 • Concursul Profesional de Idei „Intelligent Electricity Generation”, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;
 • Concursul „Anton Saimac”, organizat de Facultatea de Inginerie din Hunedoara
 • Concursul Escape Game – Acceptă provocarea MPT, organizat de Facultatea de Management în Producție și Transporturi;
 • Concursul de proiecte tehnice „Leonardo da Vinci”, organizat de Facultatea de Mecanică;
 • Olimpiadele comunicării, organizat de Facultatea de Științe ale Comunicării.

Pe lângă premiile și diplomele ce le recompensează munca depusă până acum, câștigătorii acestor concursuri pot fi admiși fără concurs de admitere (conform metodologiei) în facultățile Universității Politehnica Timișoara, care le asigură cele mai bune condiții pentru pregătire și o viitoare carieră de succes.

La festivitatea de premiere au participat elevii câștigători, profesorii care i-au pregătit și părinții care i-au susținut, alături de gazdele din UPT.

În debutul evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, le-a vorbit elevilor despre cel mai important brand al Timișoarei, Politehnica, i-a felicitat pentru munca depusă, pentru rezultatele obținute și i-a invitat să devină studenți ai facultăților UPT.

Inspectorul școlar general adjunct al ISJ Timiș, Cosmin Hogea, a felicitat organizatorii pentru reușita evenimentului, pentru dezvoltarea permanentă a parteneriatului dintre ISJ Timiș și UPT, exprimându-și satisfacția pentru faptul că printre premianți sunt și mulți elevi din Timiș.

Alexandru Luca, coordonatorul Depatramentului de Marketing Universitar, le-a vorbit elevilor despre oportunitățile pe care le vor avea ca viitori studenți ai Politehnicii timișorene, iar Paul Stiegelbauer, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al UPT a pus accentul pe implicarea civică de care dau dovadă studenții Universității Politehnica Timișoara.

Elevii câștigători au avut la Timișoara un program bogat, ce a inclus, timp de două zile, pe lângă festivitatea de premiere, participarea la atelierele pregătite de UPT, prezentarea facultăților, au vizitat Biblioteca și Campusul UPT.

Ioana Pop

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, un succes din toate punctele de vedere

Nouă speakeri de talie mondială, experți de top din industria AI, lideri de opinie și pionieri în domeniu au urcat vineri, 17 mai 2024, pe scena cinematografului Timiș pentru a prezenta perspectivele proprii și a explora impactul inteligenței artificiale asupra societății și modul în care tehnologia poate fi folosită pentru a îmbunătăți viețile oamenilor