fbpx
spot_img
19.2 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEA siker-evangélium csapdája

A siker-evangélium csapdája

Publicat în

spot_img
spot_img

Az egész világon elterjedt a siker-evangélium, amely Krisztus-követôk egyik komoly csapdája. Sajnos, sok prédikátor hangoztatja azt, hogy ha átadod életedet az Istennek, miden problémád megoldódik és csak sikerek fogják kísérni az életedet. Ezzel a tévtanítással az a baj, hogy tartalmaz részigazságokat, mint ahogy a legnagyobb hazugságok. Attól függ ugyanis a dolog, hogy mit értünk sikeren? A hétköznapi ember akkor tart valakit sikeresnek, ha minden kifogás nélkül folyik az életében. Nincsenek gondjai. Tehetôs és boldog családba születik bele. Buktatók nélkül veszi az akadályokat. Minden vizsgán átmegy. Jó dimplomát szerez. Jól fizetô állásban helyezkedik el. Házastársa tökéletesen kiegészíti.

Gyermekei egészségesek. Nincsenek nevelési problémái. A munkahelyén mindenki megbecsüli és gyorsan megy felfelé a vállalati ranglétrán. Végül makk egészségesen megy nyugdíjba és szépen, de lassan öregszik meg, mígnem meghal ugyan, de azonnal felkerül a mennybe, hiszen “jó ember” volt világ életében. Nos, ezt a mesét ne higgyük el! Nem erre tanít a Biblia. Sôt, a Szentírás pont az ellenkezôjérôl beszél. Igenis, van úgy, hogy az istenfélô embert csapások érik. Ebben követjük Jézus Krisztus példáját, aki a mennyei dicsôséget hátrahagyva vállalta az emberi sorsot, annak minden nehezségével együtt. Elviselte az emberi gonoszkodást. Engedte, hogy keresztre szegezzék, hogy minket megmentsen a kárhozattól; nem a sikertelenségtôl, hanem a bûneink következményétôl, az örök szenvedéstôl. Ha valaki kellemes élményekre vágyik, ne Isten ügyéhez csatlakozzon, hanem iratkozzon be egy klubba! Ott sikereket érhet el, azonban nem nyer örök életet. Igazi sikereket csak Isten tartogat az övéinek, ha engedelmesen követik parancsait. Minden más csak mulandó vagy látszat siker. Ne hagyjuk magunkat becsapni! Figyeljünk az Igére, ahonnan állandó útbaigazítást kapunk és könyörögjünk a Szentlélekhez, hogy világosítsa meg sötét elménket!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, 2024. május 12., Manhattan

Árpád Drótos

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel