fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTCorvinul Hunedoara a câștigat Cupa României

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României

Publicat în

spot_img
spot_img

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul Galați la loviturile de departajare, cu scorul de 3-2, în finala disputată, miercuri seară, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Scorul a fost egal, după cele 90 de minute (1-1) şi după prelungiri (2-2).

Pe Stadionul Municipal din Sibiu cei care au deschis scorul au fost gălăţenii, în minutul 27, prin lovitura liberă executată perfect de Rusevic, la colţul lung. Marius Coman a egalat pentru divizionara secundă Corvinul în minutul 39. În partea secundă, arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti pentru un fault în careu asupra lui Bodişteanu şi Rusevic a transformat în minutul 58.

Răzvan Tănasă, abia intrat pe teren, a ratat în minutul 68 şi Antoniu Manolache a egalat cu un şut din marginea careului şapte minute mai târziu.

Pe final hunedorenii au atacat poarta lui Pap şi au trecut pe lângă gol, dominând ultima parte a reprizei secunde, însă cum scorul a fost egal şi după cele 12 minute de prelungire, s-a intrat în cele două reprize de prelungiri, care au trecut însă fără gol şi finala Cupei României a fost decisă de loviturile de departajare.

Cisotti a deschis seria penaltiurilor şi a înscris, iar Eduard Pap a apărat lovitura lui Marius Coman. Lefter a scos şi el şutul lui Gaitan, apoi Manolache a egalat pentru Corvinul, 1-1. Lefter a parat şi şutul lui Lameira, Antonio Bradu a înscris pentru Corvinul, care avea 2-1.

Ghiocel a trimis peste poartă însă Eduard Pap a respins şutul lui Pîrvulescu.

Miguel Silva a executat calm şi a egalat la 2, însă Herghelegiu a înscris simplu şi Corvinul a câştigat prima Cupă a României din palmares.

Este pentru prima oară din 1975 când o echipă din liga secundă câştigă Cupa României.

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, V. Lică (Chindriş 90), A. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (Herghelegiu 119) – M. Lupu, Neacşa (i. Pop 88), N. Pîrvulescu – M. Coman. 

Oțelul: E. Pap – Zhelev, Yabre (Ghiocel 120), J. Cisse, Miguel Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel (Aly Malle 76), Rusevic (Gaitan 77), Bodişteanu (R. Tănasă 66). 

Ioana Pop

Articole recente

Sistare alimentare cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Vulcan

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din...

Dublă lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program bogat și multă distracție la ediția cu numărul 26 a Zilelor Orașului Satu Mare

Evenimentul are loc în 24-26 mai. Vezi programul complet

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

Mai multe articole de același fel