fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVMunicipiul Braşov, al doilea an în care candidează la titlul de Capitală...

Municipiul Braşov, al doilea an în care candidează la titlul de Capitală Verde Europeană

Publicat în

spot_img
spot_img

Municipiul Braşov a trecut de prima etapă a competiţiei organizate de Comisia Europeană pentru atribuirea titlului de Capitală Verde Europeană 2026, a anunţat, joi, Primăria.

Braşovul este singurul oraş din România care participă la această competiţie şi unul dintre cele nouă municipalităţi care au trecut de prima etapă: Braga (Portugalia), Córdoba (Spania), Guimarăes (Portugalia), Heilbronn (Germania), Klagenfurt (Austria), Linz (Austria), Riga (Letonia), Rybnik (Polonia).

„Este pentru al doilea an consecutiv în care Braşovul este selectat în această competiţie, fiind singurul din România care a ajuns la acest nivel în ultimii ani. După cum spuneam şi anul trecut, avem mult de lucru, dar deja avem rezultate concrete, astfel încât am reuţit să trecem de prima etapă de selecţie, în compania unor oraşe importante din Europa, ceea ce ne onorează. Această competiţie nu este atât lupta pentru un titlu, ci un drum pe care ne-am propus să îl parcurgem în cel mai scurt timp, astfel încât oraşul nostru să aibă o calitate crescută a vieţii şi să fie un deschizător de drumuri în implementarea politicilor verzi, un oraş cu adevărat verde, prietenos cu mediul, atent la valorosul patrimoniu natural”, a declarat, cu acest prilej, primarul Allen Coliban.

În următoarele săptâmâni, un grup de şapte experţi independenţi va evalua fiecare formular de candidatură, în funcţie de 7 indicatori de mediu.

Pe baza acestei evaluări, Comisia va anunţa oraşele finaliste în vara anului 2024.

Ulterior, finaliştii vor prezenta un rezumat al modului în care îşi guvernează tranziţia ecologică, în faţa unui juriu internaţional.

Câştigătorul competiţiei, care va fi anunţat pe 24 octombrie 2024, în cadrul unei ceremonii festive la Valencia (Spania), actuala Capitală Verde Europeană, va primi un premiu de 600.000 de Euro pentru a implementa acţiuni cheie în şapte domenii cu impact asupra sustenabilităţii şi să organizeze evenimente de sensibilizare cu şi pentru cetăţeni, se arată într-un comunicat remis de Primăria Braşov. 

Andrei Nistor

Articole recente

La Târgu Mureş s-a inaugurat o Clinică de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România

Cardiologie sportivă şi cardiooncologie, printre serviciile unicat de recuperare cardiovasculară

Iuliu Winkler, despre votul de încredere acordat UDMR în alegerile din 9 iunie: Este un rezultat pe care noi nu l-am mai avut în...

Președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler, a mulțumit pentru votul de încredere pe care Uniunea l-a primit din partea cetățenilor

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara

Juriul va fi format din actriţele Ilinca Manolache şi Olga Torok şi regizorul Adrian Sitaru.

UDMR şi-a consolidat prezenţa în administraţiile locale din Ţinutul Secuiesc

În majoritatea oraşelor, primarii realeşi au câştigat detaşat, iar formaţiunea se aşteaptă să obţină mai multe mandate de consilier.

Mai multe articole de același fel

Adrian Scriminț, colaborator al Știrilor Transilvaniei, își lansează cartea „Balet la Kosovo”

Unul dintre cei mai longevivi colaboratori ai portalului Știrile Transilvaniei, Adrian Scriminț, își lansează cartea ”Balet la Kosovo”, o introspecție asupra războiului din Kosovo văzut prin ochii unui balerin al Operei Brașov. Adrian Scriminț a lucrat ca balerin timp de 12 ani în diverse țări ale fostei Iugoslavii, printre care Serbia, Bosnia și Croația.