fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEPünkösdi visszacsatlakozás

Pünkösdi visszacsatlakozás

Publicat în

spot_img
spot_img

Az egyház sok problémája abból származik, hogy visszakívánkozik az ószövetségbe. Jobban szeretné, ha megint lennének valakik, akik helyette elvégzik a vallásos tennivalókat. Legyenek különleges emberek, akik megmondják, mit kell tenni, hírt adnak a jövendôrôl és helyettünk cselekszenek! Csak ne kelljen személyesen bekapcsolódni a szent cselekményekbe! Osztódjon csak fel a világ beavatottakra és kívûlállókra! A Szentlélek kitöltetése pont ezeket az elválasztásokat rombolta le és tette az egyházat egyetemes papsággá és szent néppé. Pünkösd ünnepe arra irányítja a figyelmünket, hogy Isten annyira közel jött hozzánk, hogy bennünk lakik. Ezt a közeledést már Fia emberré lételével elkezdte. Jézus Krisztusban megmutatta, hogyan kell Istennek tetszô, szent életet élni. Az ô áldozatával és feltámadásával pedig megvette számunkra a jogot az újrakezdésre. A Szentlélek abban segít, hogy a krisztusi programot hogyan valósítsuk meg a mindennapokban.

Talán az is teszi félreérthetôvé a Szentlélek bennünk munkálkodását, hogy az világi értelemben nem mindig egy siker történet. Azt ugyanis csak ritkán írják meg az újságok, hogy a gyermek tiszteli a szüleit, a fiatal tisztának tartja meg magát a házasságig, a szülôk önmaguktól megvonva az élvezeteket, gyermekük keresztyén életre nevelését tartják fontosnak. Idôs korukban nem adják át magukat élvezeteknek, hanem igyekeznek hasznára lenni közösségüknek. A világ szemében nem népszerû a Szentlélek vezetése alatt élni, mert az ellenkezik a független ember eszméjének torz révületével. Éljünk tehát a Szentlélek kitöltetésének lehetôségével és kapcsolódjunk vissza a Szentháromság közösségébe azáltal, hogy krisztusi szeretet határozza meg minden percünket! Tudatosuljon bennünk Isten állandó jelenléte! Erôsítsük magunkat a szoros Isten-kapcsolatban az Ige és imádság által!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, 2024. május 19., Manhattan

Árpád Drótos

Articole recente

La Târgu Mureş s-a inaugurat o Clinică de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România

Cardiologie sportivă şi cardiooncologie, printre serviciile unicat de recuperare cardiovasculară

Iuliu Winkler, despre votul de încredere acordat UDMR în alegerile din 9 iunie: Este un rezultat pe care noi nu l-am mai avut în...

Președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler, a mulțumit pentru votul de încredere pe care Uniunea l-a primit din partea cetățenilor

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara

Juriul va fi format din actriţele Ilinca Manolache şi Olga Torok şi regizorul Adrian Sitaru.

UDMR şi-a consolidat prezenţa în administraţiile locale din Ţinutul Secuiesc

În majoritatea oraşelor, primarii realeşi au câştigat detaşat, iar formaţiunea se aşteaptă să obţină mai multe mandate de consilier.

Mai multe articole de același fel

A hit állapotai

A hitet gyakran úgy képzeljük el, mint valami állandó vagy statikus állapotot. Az örökkévalóság szempontjából ez helyes is, de nem élünk még a menyországban.

Csodák és jelek

Sajnos, vannak olyan élethelyzetek, amikor az ember úgy érzi, már csak a csoda segíthet. Ilyen az, amikor a gyermeke élete kerül veszélybe egy betegség miatt. A csodavárás azonban megtévesztheti az embert.

La Cluj a început Congresul Echipei Europene de Cateheză

Responsabili naţionali cu cateheza şi profesori de teologie de la universităţi renumite din Europa s-au reunit la evenimentul organizat de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla şi de Universitatea Babeş-Bolyai