fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘInternational Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

În deschiderea evenimentului, care a avut loc luni, 20 mai 2024, în Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul UPT, le-a urat invitaților bun-venit în Timișoara și la Politehnică și le-a vorbit despre istoria și tradițiile celei mai vechi instituții de învățământ superior din vestul țării, dar și despre multitudinea de evenimente pe care aceasta le organizează.

Tot în cadrul festivității de deschidere, prof.univ.dr.ec. Claudiu Albulescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale, a adresat mesajul său de salut celor prezenți la unul dintre cele mai importante evenimente ce țin de internaționalizarea activității UPT și le-a ținut o scurtă prezentare a României, a Timișoarei, unul dintre cele mai verzi orașe din țară, Capitală Europeană a Culturii în 2023, și a Politehnicii, o universitate care în 2024 aniversează 100 de ani de la prima generație de absolvenți.

Peste 40 de oaspeți – personal didactic și administrativ – de la universități din 16 țări partenere (Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Egipt, Georgia, Germania, Italia, Lituania, Maroc, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Serbia, Spania, Turcia și Ucraina) participă la ateliere, asistă la prezentări și face schimburi de bune practici privind noile oportunități oferite de programul Erasmus+, managementul studenților internaționali, comunicarea interculturală,  dezvoltarea sustenabilă sau gestionarea situațiilor de stres profesional.

În paralel, cadre didactice de la șapte instituții partenere vor preda studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Management în Producție și Transporturi, Facultatea de Mecanică și Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul UPT.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate partenerilor alianțele UPT precum Alianța de Universități Europene (E3UDRES2) și Alianța Timișoara Universitară (ATU).

Oaspeții au astfel posibilitatea să cunoască cultura și istoria locală prin intermediul unui tur ghidat al orașului Timișoara și a vizitei la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Ioana Pop

Articole recente

Gabriel Zetea: „Sărbătorim astăzi victoria oamenilor de bun simț din Partidul Social Democrat”

Gabriel Zetea a precizat că această victorie este una istorică pentru PSD

La Târgu Mureş s-a inaugurat o Clinică de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România

Cardiologie sportivă şi cardiooncologie, printre serviciile unicat de recuperare cardiovasculară

Iuliu Winkler, despre votul de încredere acordat UDMR în alegerile din 9 iunie: Este un rezultat pe care noi nu l-am mai avut în...

Președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler, a mulțumit pentru votul de încredere pe care Uniunea l-a primit din partea cetățenilor

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara

Juriul va fi format din actriţele Ilinca Manolache şi Olga Torok şi regizorul Adrian Sitaru.

Mai multe articole de același fel

„Ziua Învățătorului”  a fost celebrată la Timișoara în cadrul primei (NE)conferințe organizate de Asociația „Inițiativă în Educație”

„Ziua Învățătorului” a fost celebrată la Timișoara de peste 130 de cadre didactice și membri ai diferitelor organizații și instituții educaționale și culturale în cadrul evenimentului educațional județean „(NE)conferința FORMA inEDU”