fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTAzi s-a jucat turul semifinalelor barajului de promovare în Liga 2 de...

Azi s-a jucat turul semifinalelor barajului de promovare în Liga 2 de fotbal. Mare surpriză la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

În această seară s-au jucat meciurile manșei tur a semifinalelor barajului de promovare în Liga 2 de fotbal.

Printre echipele angrenate în dueluri, câteva nume respectabile ale fotbalului din Transilvania: FC Bihor Oradea (echipă prezentă pentru a treia oară consecutiv la baraj), Poli Timișoara sau Gloria Bistrița. Toate trei, echipe cu sezoane bune la activ în Divizia A, cum se numea mai înainte vreme eșalonul de elită al fotbalului românesc.

Unirea Ungheni (Mureș), echipă pregătită de fostul internațional dinamovist Florentin Petre, n-a prea avut probleme acasă cu SCM Zalău. Chiar dacă în prima repriză mureșenii au ratat mai multe ocazii clare.

După pauză, Unirea a marcat de trei ori (veteranul Victoraș Astafei, angolezul Amancio Fortes plus un autogol al sălăjenilor) și e ca și calificată în finala barajului, unde va întâlni învingătoarea dintre CSM Sighetul Marmației și Gloria Bistrița. Cele două au remizat alb, azi, la Sighet.

FC Bihor pleca mare favorită în meciul de la Filiași, cu ACSO, a condus cu 1-0, dar a fost egalată. Așa că returul de la Oradea va decide echipa calificată. FC Bihor păstrează, însă, prima șansă, dar n-a convins deloc azi la Filiași.

Altă mare favorită, Poli Timișoara, s-a chinuit îngrozitor cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, pe arena Electrica. Timișorenii au ratat mai multe ocazii de gol în prima repriză și, așa cum se mai întâmplă în fotbal, ocaziile s-au răzbunat. Oaspeții au marcat pe un contraatac (prin Buțu, minutul 53, foto sus). Și au mai marcat o dată în prelungiri, când gazdele se aruncaseră în atac căutând egalarea. După 0-2 acasă, Poli are un retur infernal spre imposibil cu un adversar pe care, evident, l-a subestimat.

Echipa brașoveană Olimpic Zărnești a pierdut acasă cu SCM Râmnicu-Vâlcea și și-a diminuat serios șansele de a prinde finala barajului. Vâlcenii sunt acum favoriți.

sursa foto: Facebook/Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii

Sorin Simion

Articole recente

Concert caritabil pentru fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România

Ioan Ceauşescu - fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România și unul dintre puţinele de acest gen din Europa - trece printr-o grea încercare

Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale nu a mai prelungit licența de concesiune pentru Roșia Montană Gold Corporation

ANRM susține că a analizat documentația depusă și că în urma evaluării a decis să ”nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană

Horváth Tamás, Korda György és Balázs Klári sau Ştefan Bănică jr, printre cei care vor concerta la Zilele Târgumureșene

La evenimentele din cele patru zile vor participa şi delegaţiile oraşelor înfrăţite din Ungaria, Germania, Bulgaria și Republica Moldova.

CNAIR anunță restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din cauza caniculei

În perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme

Mai multe articole de același fel