fbpx
21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘGabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean Maramureș: ”Construim primul parc industrial...

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean Maramureș: ”Construim primul parc industrial din Baia Mare și Maramureș printr-un parteneriat public-privat!” (PE)

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea și primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș s-au aflat în București, la începutul acestei săptămâni, unde au avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Aceștia au discutat despre necesitatea deblocării unor proiecte de interes local, respectiv despre trecerea în intravilanul municipiului a 160 de ha de teren, pe care să fie construit primul parc industrial din Baia Mare și din Maramureș, printr-un parteneriat public-privat.

Vom dezvolta municipiului Baia Mare nu doar pe hârtie, prin SF-uri plătite firmelor de casă cu zeci de milioane de euro, ci prin fapte concrete. Împreună cu colegul și prietenul meu, primarul interimar al orașului Baia Mare, Doru Dăncuș, candidatul PSD Maramureș pentru Primăria municipiului reședință de județ am avut o întâlnire aplicată cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu. În timp ce unii povestesc despre ce vor să facă, noi trecem la treabă. La Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale am discutat despre deblocarea unor proiecte de interes local, prin care vrem să aducem în intravilan terenuri de 160 de hectare în zona Livezii și unde să construim primul parc industrial, printr-un parteneriat public-privat”, a arătat deputatul social-democrat de Maramureș.

Există o serie de PUZ-uri pentru mai multe zone din oraș unde s-au obținut deja finanțări prin PNRR și pentru care este nevoie de avizul Ministerului Agriculturii. Acest aviz, însă, înseamnă o taxă de peste 2 milioane de lei, dar ministrul Florin Barbu a dat asigurări că va interveni pentru deblocarea acestui demers.

I-am explicat ministrului Agriculturii că prin parteneriatul solid pe care administrația municipiului Baia Mare îl va avea cu viitorul executiv al Consiliului Județean Maramureș, dar și cu Guvernul României, această investiție va fi una care va aduce plus valoare orașului dar și foarte multe noi locuri de muncă”, a precizat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, candidatul formațiunii social-democrate pentru președinția Consiliului Județean Maramureș. Tot pe aceste terenuri se dorește dezvoltarea urbană a municipiului Baia Mare, zone rezidențiale unde vor fi construite grădinițe, școli, parcuri și clădiri de birouri. Baia Mare va fi un oraș care va crește intelligent și va concura cu orașele dezvoltate din Vestul Europei, susține deputatul Gabriel Zetea.  

Biroul de presă al PSD Maramureș

CMF: 21240002

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel