fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJDegustări, tombolă și un târg tradițional, la prima ediție a Festivalului Pălincii...

Degustări, tombolă și un târg tradițional, la prima ediție a Festivalului Pălincii de la Zalău

Publicat în

spot_img
spot_img

Prima ediţie a unui festival al pălincii va fi organizată, în 25 mai, la Zalău, de către o o companie privată, în colaborare cu administraţia locală, conform unei hotărâri de consiliu local care a fost adoptată joi.

Pe parcursul evenimentului, vor avea loc degustări de produse, va fi organizată o tombolă și cei interesați vor putea să cumpere diferite lucruri de la târgul tradițional ce va fi organizat.

„Pălinca are o tradiţie de câteva sute de ani, existând dovezi ale producerii ei încă din secolul al XVIII-lea. Sate întregi din Sălaj, mai cu seamă din zone mai izolate, cu relief mai accidentat, şi-au bazat existenţa pe producerea acestei băuturi. Pălinca este unul din produsele sălăjene cele mai cunoscute din România, premiate la diverse concursuri naţionale şi internaţionale. Municipiul Zalău şi judeţul Sălaj sunt renumite la nivel naţional şi chiar internaţional, datorită acestei băuturi, realizată din diverse fructe cultivate aici”, se arată în raportul de specialitate ce a însoţit proiectul de hotărâre aprobat.

Potrivit sursei citate, promovarea acestui produs sălăjean, în rândul comunităţii şi al turiştilor, va asigura creşterea vizibilităţii municipiului Zalău şi a judeţului Sălaj, pe harta României.

Festivalul Pălincii – Zalău 2024 va avea loc în 25 mai, în zona pietonală din centrul oraşului.

Ioana Pop

Articole recente

Primul primar rom din judeţul Covasna spune că a scris istorie, după ce l-a învins pe candidatul UDMR

Preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Covasna, Alexandru Racolţa, care a fost ales în funcţia de primar al comunei Belin, a declarat că îşi propune să lucreze cu o echipă de specialişti alături de care să dezvolte localitatea în următorii patru ani

Percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, la persoane suspectate de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste un milion de lei

Sunt vizate firme din domeniul exploatării agregatelor minerale, fabricarea betoanelor şi mortarelor, dar şi de contabilitate

Gabriel Zetea: „Sărbătorim astăzi victoria oamenilor de bun simț din Partidul Social Democrat”

Gabriel Zetea a precizat că această victorie este una istorică pentru PSD

La Târgu Mureş s-a inaugurat o Clinică de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România

Cardiologie sportivă şi cardiooncologie, printre serviciile unicat de recuperare cardiovasculară

Mai multe articole de același fel

Guvernul Ungariei contribuie la construcţia şcolii reformate de la Zalău cu 2,59 milioane de euro

Construcția noii clădiri a școlii, cu patru etaje, a început în 2022, după ce biserica a achiziționat un teren adecvat. Noua clădire va include peste 20 de săli de clasă, laboratoare, o aulă, o bibliotecă, o sală de sport și un teren de sport. Clădirea Colegiului „Wesselényi” a fost retrocedată Eparhiei în 2021, dar Consiliul local a contestat decizia.

Iuliu Winkler: Uniunea Europeană trebuie să se schimbe

Uniunea Europeană trebuie să se reîntoarcă la valorile părinților fondatori, să se schimbe, iar politicile sale publice trebuie să fie în slujba cetățenilor, și nu în solda vreunei ideologii, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o cu membri ai comunității maghiare din județul Sălaj.