fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUSute de iubitori de animale şi tatuaje, prezenți la prima paradă a...

Sute de iubitori de animale şi tatuaje, prezenți la prima paradă a căţeilor din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 200 de iubitori de animale şi tatuaje din ţară şi străinătate au participat la prima paradă a căţeilor, sâmbătă seară, pe Strada Cetăţii, supranumită „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, în cadrul celei mai vechi convenţii de tatuaje din România, Transilvania Tattoo Expo, potrivit unui comunicat de presă.

Printre participanţii care au defilat pe covorul roşu în faţa Sălii Thalia s-a numărat şi Nes, una dintre cele mai tatuate femei din lume, venită din New York (SUA) pentru Transilvania Tattoo Expo Sibiu, dar şi un cuplu de ucraineni, cu un căţel care a atras toate privirile cu ţinuta sa.

Denisa Gruncă, sibianca ce s-a remarcat în ultimii ani cu creaţiile ei inedite, prin crearea a peste o sută de genţi unicat în atelierul său, acum a reuşit împreună cu căţelul ei să câştige marele premiu şi locul întâi la inedita paradă, organizată în premieră la Sibiu.

Aceasta împreună cu Ţuchi au fost însoţiţi pe covorul roşu de băieţelul Denisei. Ţuchi, un căţel abandonat în urmă cu şase ani în satul Daia din judeţul Sibiu şi salvat de Denisa Gruncă, urmează să apară în reclame în SUA, la accesorii pentru câini. Juriul a ales câştigătorii primelor trei locuri la paradă, în funcţie de aplauzele primite de fiecare participant.

„Ţuchi s-a născut vedetă, dar eu m-am ocupat de educaţia lui. Pe Ţuchi l-am luat dintr-un sat, Daia, când avea patru luni, acum are aproape şase ani şi a fost primul nostru ‘copil’. Noi am salvat acest căţel, după ce toată familia lui a murit călcată de maşini, el a fost singurul supravieţuitor. Este prima dată când participă la orice, acum o săptămână a câştigat un casting pentru o firmă din SUA, să prezinte zgărzi şi lese. Eu sunt pentru salvarea animalelor, orice să nu cumperi câini, sunt atâtea animale abandonate în centre şi putem face ceva. Sper să se schimbe legea, bietele animale stau 14 zile în centre după care sunt… nu vreau să zic, dar să se schimbe legea şi să facă ceva Parlamentul”, a declarat Denisa Gruncă, stăpâna căţelului Ţuchi, câştigătorul paradei căţeilor şi tatuajelor.

Instructoarea canină Deborah Farao, invitată la această ediţie de către organizatorul Transilvania Tattoo Expo, artistul tatuator Ovidiu Popârţan, a pus la punct nu doar antrenamentele gratuite, dar a avut şi ideea acestei parade în premieră pentru Sibiu.

„Ăştia aţi fost voi, inima Sibiului meu frumos. Oameni care v-aţi adunat din dragoste de căţei, oameni care s-au respectat, ajutat, apreciat, aplaudat reciproc. Oameni care iubesc oameni şi câini. Voi sunteţi Sibiul inimii mele. Aici, la parada Rock’n’Bark în cadrul Transilvania Tattoo Expo, am organizat prin Dogdharma – Reabilitare şi dresaj canin, în premieră pentru Sibiu, o paradă de tatuaje şi de căţei care a atras 200 de oameni. Stăteam om în om, dar cu bun simţ şi respect. Minunat! Îi mulţumesc în primul rând lui Ovidiu Popârţan, pe care l-am cunoscut acum 2 săptămâni, l-am chemat la o cafea şi într-un timp aşa scurt am pus pe picioare toate evenimentele cu căţeii la care aţi participat! Îi mulţumesc pentru mâna liberă şi încredere în organizare, dar şi pentru cel mai rock’n’roll covor roşu din lume! Lui Hora Rockx îi mulţumesc pentru cel mai tare show pe care îl puteam avea. Ne-a energizat şi încălzit cu vocea lui şi am râs copios la glumele lui”, a transmis Deborah Farao, după eveniment.

Cea de-a 12-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo continuă duminică, începând cu ora 13,00, la Sala Thalia, în faţa acesteia şi lângă Turnul Gros. De la ora 14,00 începe şedinţa de dresaj de grup pentru câini pui, iar de la ora 15,00, cea pentru căţeii pui. Aceste şedinţe sunt gratuite.

Ediţia din acest an aduce la Sibiu şi o expoziţie de motociclete de colecţie, pe cei din Asociaţia Culturală Geto-Dacii din Moldova. De asemenea, iubitorii de artă sunt aşteptaţi să vadă pictură live în fiecare zi cu Ovidiu Popârţan şi Marius Jucan.

Duminică este ultima zi în care se fac tatuaje la Transilvania Tattoo Expo sau pot fi cunoscuţi Joe Smith şi Nes, aflaţi prima dată la un festival de tatuaje din România. Cei doi au venit din SUA şi sunt colecţionari de tatuaje: Joe este un artist foarte apreciat, dar şi cu multe tatuaje, printre puţinii care realizează tatuaje în ochi, iar Nes este una dintre cele mai tatuate femei din lume. Duminică seară este festivitatea de premiere, când se vor decerna trofeele cele mai importante ale evenimentului. Biletele au fost puse în vânzare pe www.ambilet.ro, la preţul de 20 de lei/zi, dar se găsesc şi la intrare în Sala Thalia.

Ioana Pop

Articole recente

Gabriel Zetea: „Sărbătorim astăzi victoria oamenilor de bun simț din Partidul Social Democrat”

Gabriel Zetea a precizat că această victorie este una istorică pentru PSD

La Târgu Mureş s-a inaugurat o Clinică de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România

Cardiologie sportivă şi cardiooncologie, printre serviciile unicat de recuperare cardiovasculară

Iuliu Winkler, despre votul de încredere acordat UDMR în alegerile din 9 iunie: Este un rezultat pe care noi nu l-am mai avut în...

Președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler, a mulțumit pentru votul de încredere pe care Uniunea l-a primit din partea cetățenilor

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara

Juriul va fi format din actriţele Ilinca Manolache şi Olga Torok şi regizorul Adrian Sitaru.

Mai multe articole de același fel