fbpx
29.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPrimarul Timișoarei s-a deplasat astăzi la casa familiei terorizate de romi

Primarul Timișoarei s-a deplasat astăzi la casa familiei terorizate de romi

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a deplasat astăzi la casa familie terorizate de romi. A avut alături polițiștii locali, angajați ai Direcției de Asistență Socială și câțiva urbaniști ai primăriei care au demarat cercetări la fața locului. Fritz a fost însoțit și de Camelia Dragoș, cea care a trimis imaginile pe portalul primăriei.

„Am venit astăzi cu o echipă mixtă de control a primăriei: cu poliția locală, cu Direcția de Asistență Socială, să facem verificări în legătură cu copiii care au fost implicați în agresiuni, despre probleme în legătură cu disciplina în construcții – se pare că s-au desființat ilegal anumiți pereți în această clădire – și acum nu ne-au lăsat să intrăm. Asta înseamnă că vor urma proceduri legale ca să putem intra în casă și să facem aceste verificări. (…)

Ce ne este clar nouă este că aici sunt mici infracțiuni, dar feliate pe atât de multe spețe. Vorbim și de teme penale, de teme de disciplină în construcții, de Protecția Copilului. Doar dacă instituțiile lucrează împreună vom putea rezolva aceste probleme. În primul și în primul rând, avem nevoie de o deșteptare națională, să recunoaștem că încă se întâmplă astfel de lucruri.

Victimele, până acum, s-au simțit singure, fără voce. Tocmai de aceea, fac acest apel să nu mai tăcem și să aducem toate aceste cazuri la lumina zilei. Tocmai acesta a fost motivul pentru care am înființat acest portal, stopabuz.primariatm.ro. Oricine poate să ne trimită informații. Vă asigur că luăm în serios fiecare caz.

Știm că a existat în trecut o complicitate între instituții, între anumiți funcționari, între anumiți politicieni – nu vreau să exclud primăria, nu m-ar mira să descopăr informații cum inclusiv primăria, în trecut, a fost informată de anumite cazuri și nu a reacționat.

Soluția este o mai bună colaborare între instituții.

Ați văzut că pe această filmare se spune «Oricum nu o să facă poliția nimic». Acesta este eșecul Statului Român într-o singură frază. Trebuie să se știe că în Timișoara și peste tot în țară aceste fapte nu mai rămân nepedepsite”, a declarat Fritz.

La rândul său, victima, Camelia Dragoș, spune că a ajuns la capătul puterilor.

„De 20 de ani trăim un calvar: suntem amenințați cu moartea, se folosesc de copii, care ne înjură, ne lovesc, pur și simplu am făcut zeci de sesizări la toate instituțiile abilitate în acești 20 de ani. Nu s-a luat absolut nicio măsură. Situația s-a tot agravat. Am ajuns la capătul puterilor. Noaptea, copiii sunt deranjați, se culcă la 3 dimineața. Toată noaptea urlă, dau drumul la muzică la maximum, opresc, dau drumul, iar opresc.

În urma agresiunii împotriva mașinii au fost chemați la poliție și cu toate că poliția a luat măsuri, în aceeași noapte au țipat până la 3 dimineața și au dat din nou drumul la muzică și din nou am fost nevoită să chem poliția, chiar după ce au fost chemați la poliție ei au continuat… Mi-am dat seama că nu se termină.

Ce vreau să vă spun că aceasta este casa mea părintească. Probabil vă întrebați de ce am suportat acest calvar. De aceea! Pentru că este mai mult decât bani. Aici au murit părinții mei. Aici am crescut copiii și nu pot să renunț. Le-am spus acest lucru, că nu vreau să plec. Totul a pornit pentru că au pus ochii pe un apartament din această casă – în care au trăit și părinții mei – un apartament muncit din greu, de două generații. Așa am reușit să îl cumpărăm, muncind din greu. Eu, acum, după o viață de muncă în această țară trăiesc terorizată, la pensie, de acești oameni care se folosesc de copii și ziua și noaptea, ca să ne terorizeze, să nu ne lase să dormim.

Din păcate, nu este o situație singulară, oamenii nu au curajul să iasă și să își spună cuvântul. De aceea, nu numai pentru mine m-am hotărât să fac publică această situație care este foarte des întâlnită. Și a fost și în trecut. Vreau copiii mei, nepoții mei, strănepoții mei să își cunoască originea, să vină aici, să își găsească casa istorică în care au trăit străbunii lor și nu o casă părăsită, pe care să nu o mai recunoască.

Este foarte important să ne cunoaștem originea și să o respectăm. Să ne respectăm orașul în care trăim, pentru că o grămadă de clădiri istorice din acest oraș, care reprezintă trecutul nostru, sunt complet distruse, sunt sluțite!. (…)

De fiecare dată când instituțiile nu au reacționat, agresiunea a devenit și mai puternică!”, a declarat Camelia Dragoș.

Polițiștii Secției 1 Timișoara au transmis astăzi, după ce primarul a făcut publice imaginile, că au fost sesizați în 17 mai, în jurul orei 18:25, de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloși i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat.

Polițiștii susțin că s-au deplasat în acea seară la fața locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că la aceeași dată, în jurul orei 18:14, un bărbat în vârstă de 27 de ani, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum și camerele de supraveghere ale unui imobil, în urma unui conflict spontan cu vecinul său”, au transmis, marți, reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii au mai transmis că în 17 mai, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere” (două acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Ioana Pop

Articole recente

Concert caritabil pentru fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România

Ioan Ceauşescu - fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România și unul dintre puţinele de acest gen din Europa - trece printr-o grea încercare

Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale nu a mai prelungit licența de concesiune pentru Roșia Montană Gold Corporation

ANRM susține că a analizat documentația depusă și că în urma evaluării a decis să ”nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană

Horváth Tamás, Korda György és Balázs Klári sau Ştefan Bănică jr, printre cei care vor concerta la Zilele Târgumureșene

La evenimentele din cele patru zile vor participa şi delegaţiile oraşelor înfrăţite din Ungaria, Germania, Bulgaria și Republica Moldova.

CNAIR anunță restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din cauza caniculei

În perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.