fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUniversitatea Babeș-Bolyai va începe din anul universitar 2024-2025 un program academic de...

Universitatea Babeș-Bolyai va începe din anul universitar 2024-2025 un program academic de licență în Informatică Economică la Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe din anul universitar 2024-2025 un program academic de licență (forma ID) în Informatică Economică la Arad (prin cea mai mare facultate de specialitate din țară și cea mai bine poziționată în domeniu din România în multe rankinguri internaționale, și anume Facultate de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor).

Prezența UBB la Arad vine ca urmare a invitației autorităților locale pentru a contribui, alături de cele două universități publice deja existente în oraș, la stabilizarea tinerilor în oraș și la atragerea de resursă umană din regiune. Noul program al UBB are acest potențial, reunind două domenii de vârf în lumea de astăzi, și anume științe economice/businessul și informatica.

Infrastructura fizică (ex. săli de curs etc.) va fi asigurată de Universitatea Vasile Goldiș din Arad, în baza parteneriatului încheiat cu UBB, în contextul sprijinului acordat și de fundația comunitară care susține universitatea din oraș și care reunește autoritățile și instituțiile educaționale și culturale majore din Arad.

Programul va fi lansat și în cadrul unei conferințe de presă ce va fi avea loc în data de 13 iunie 2024, la Universitatea Vasile Goldiș din Arad.

Ioana Pop

Articole recente

Gabriel Zetea: „Sărbătorim astăzi victoria oamenilor de bun simț din Partidul Social Democrat”

Gabriel Zetea a precizat că această victorie este una istorică pentru PSD

La Târgu Mureş s-a inaugurat o Clinică de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România

Cardiologie sportivă şi cardiooncologie, printre serviciile unicat de recuperare cardiovasculară

Iuliu Winkler, despre votul de încredere acordat UDMR în alegerile din 9 iunie: Este un rezultat pe care noi nu l-am mai avut în...

Președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, europarlamentarul Iuliu Winkler, a mulțumit pentru votul de încredere pe care Uniunea l-a primit din partea cetățenilor

Şase filme de succes internaţional, incluse în competiţia Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara

Juriul va fi format din actriţele Ilinca Manolache şi Olga Torok şi regizorul Adrian Sitaru.

Mai multe articole de același fel

Rectorul USAMV Cluj, Cornel Cătoi, a fost suspendat din funcție

Cinci profesori universitari din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj (USAMV) au pornit un litigiu împotriva universității, reclamând unele nereguli privind modul în care s-au derulat alegerile interne pentru desemnarea rectorului.