9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAÁrpád Antal: Este bine să fii maghiar transilvănean la Sfântu Gheorghe, deoarece...

Árpád Antal: Este bine să fii maghiar transilvănean la Sfântu Gheorghe, deoarece în oraş au fost finalizate şi sunt în curs de realizare investiţii în valoare de un sfert de miliard de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Este bine să fii maghiar transilvănean la Sfântu Gheorghe, deoarece în oraş au fost finalizate şi sunt în curs de realizare investiţii în valoare de un sfert de miliard de euro – a declarat joi primarul Árpád Antal, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată pe centura ocolitoare a oraşului, aflată în construcţie.

Vorbind despre investiţiile din zonă, primarul UDMR al oraşului din Ţinutul Secuiesc, care se pregăteşte pentru un nou mandat, a spus: varianta de ocolire a fost construită cu fonduri europene, adică de la Bruxelles, în timp ce Arena Sepsi, aflată în apropiere, din resurse primite de la Bucureşti, iar stadionul OSK din surse primite de la Budapesta. Între acestea două din urmă se construieşte un patinoar acoperit cu sprijinul guvernului român, iar vizavi de acesta se va ridica campusul Universităţii Sapientia, cu finanţare de la Budapesta.

Primarul a subliniat că investiţiile au avut nevoie şi de parteneri strategici şi de UDMR, dacă Uniunea nu ar fi susţinut proiectele, în zonă „nu ar exista nimic”.

El a amintit că „oamenii pesimişti” nu au crezut în construcţia arenei. „De atunci, sute de mii de oameni au participat la diverse evenimente în Sepsi Arena, mii de copii au învăţat să patineze în cortul de lângă arenă” – a subliniat el.

Árpád Antal a evidenţiat că, odată cu aceste investiţii, primăria construieşte şi comunitatea şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii, centura ocolitoare scoate lunar zeci de mii de maşini din traficul oraşului, în timp ce mai multe cartiere devin mai sigure.

„Pentru a obţine toate acestea, UDMR, înţelegerea au fost cuvintele cheie. Am reuşit să realizăm toate acestea pentru că am tras căruţa în aceeaşi direcţie la nivel local, judeţean şi naţional” – a declarat primarul, care candidează pentru al cincilea mandat.

El a subliniat că în ultimii ani au fost lansate investiţii în valoare de un miliard de euro în judeţul Covasna, iar consiliul local Sfântu Gheorghe a semnat contracte de peste 100 de milioane de euro numai din PNRR, astfel că ritmul nu va încetini, ci se va accelera, în anii următori vor fi şi mai multe investiţii.

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen a declarat că, în ultimii ani, Ţinutul Secuiesc, Transilvania şi localităţile locuite de maghiari s-au dezvoltat foarte mult, fiind realizate investiţii importante de la Satu Mare până în Covasna.

„Toate acestea au menirea să ne facă să ne simţim ca acasă aici, în Transilvania, să ne construim viitorul ca o comunitate puternică” – a subliniat Hunor Kelemen, referindu-se la dezvoltările infrastructurii. El a arătat că lucrările nu sunt încă terminate, construcţia trebuie să continue, iar acest lucru este posibil dacă avem o echipă bună, încredere şi speranţa că „suntem capabili să ne modelăm destinul şi să facem progrese”.

Sándor Tamás, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, care se pregăteşte să fie reales, a declarat că investiţiile se pot face doar cu sprijinul oamenilor, şi că ele sunt în folosul oamenilor.

„Putem avea idei bune, putem avea o gândire strategică, putem avea oameni bine pregătiţi, putem avea contacte bune, putem cunoaşte drumul banilor de la Bucureşti, Budapesta sau Bruxelles, dar dacă nu avem sprijinul oamenilor, dacă nu avem voturile necesare pentru a susţine cauza comunităţii noastre, a familiei noastre politice, UDMR, nu vom putea realiza toate acestea” – a spus el.

În cursul zilei de joi, Hunor Kelemen vizitează personal mai multe investiţii în cadrul turneului său de campanie în judeţul Covasna. La Sfântu Gheorghe, el a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă „Fogolyán Kristóf”, la Covasna va vizita centrul balnear, iar la Târgu Secuiesc, piscina multifuncţională. El va încheia ziua la Baraolt, unde va sta de vorbă cu Sándor Tamás, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în cadrul unei discuţii publice, intitulată „Fără poveşti!”.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Proiect inedit | Transilvania interetnică – ciclu de prelegeri istorice pentru clase gimnaziale, organizat în orașele Covasna și Sfântu Gheorghe

Proiectul prin orginalitatea lui, dar totodată prin subiectul său, a dezbătut în rândul copiilor care învață în școli românești din Ținutul Secuiesc, tema susținerii și înțelegerii conceptului de identitate etnică, dar și cel al condiției multietnice a Transilvaniei.