fbpx
22.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEWizz Air, desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru al treilea an...

Wizz Air, desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru al treilea an la rând

Publicat în

spot_img
spot_img

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an consecutiv.

Plecările transportatorului de pe aeroporturile din Marea Britanie au fost în medie cu 31 de minute și 36 de secunde în întârziere în 2023, potrivit analizei datelor oficiale de către agenția de știri PA, citate de BBC. Turkish Airlines a înregistrat a doua cea mai slabă punctualitate, urmată de Tui.

Rezultatul în general slab vine pe măsură ce tarifele companiilor aeriene au crescut ca urmare a costurilor mai mari ale combustibilului și a taxelor ecologice.

Wizz Air spune că a făcut „îmbunătățiri semnificative”, dar a recunoscut că „mai sunt lucruri de făcut”.

Analiza datelor Autorității pentru Aviația Civilă a acoperit plecările programate și charter de pe aeroporturile din Marea Britanie ale companiilor aeriene care operează peste 2.500 de zboruri. Zborurile anulate nu au fost incluse.

După Wizz Air, companiile aeriene cu cele mai mari întârzieri au fost:

Turkish Airlines – cu o întârziere medie de 28 de minute și 36 de secunde
Tui – 28 de minute și 24 de secunde
Air India – 28 de minute și 12 secunde
Pegasus Airlines – 25 de minute și 6 secunde

Transportatorul irlandez Emerald Airlines a fost cea mai punctuală companie aeriană, cu o întârziere medie de doar 13 minute și șase secunde, în timp ce Virgin Atlantic s-a clasat pe locul al doilea, cu 13 minute și 42 de secunde.

”În mod iritant, dar deloc suprinzător, profiturile cresc la Wizz”

Expertul în probleme de consum, Jane Hawkes, a declarat pentru BBC că datele reprezintă „probabil o surpriză zero pentru pasagerii care au suferit întârzieri îndelungate din cauza serviciile Wizz Air”.

Ea a adăugat că cercetarea realizată de Wich? a arătat că această companie aeriană eșuează și la calitatea serviciului clienți experimentat de pasageri.

În mod iritant, dar din nou nu deloc surprinzător, profiturile cresc la Wizz în conformitate cu tarifele, deoarece pasagerii optează pentru companii aeriene care oferă prețuri aparent „competitive” pe o varietate de rute populare”, a adăugat ea.

Operațiunile Wizz Air din Marea Britanie deservesc aeroporturile Aberdeen, Birmingham, Gatwick, Glasgow, Leeds, Liverpool și Luton.

Numărul de pasageri al transportatorul maghiar – care operează în Europa, nordul Africii, Orientul Mijlociu și alte părți ale Asiei – a atins un record de 62 de milioane de pasageri în cele 12 luni până la sfârșitul lunii martie, în creștere cu mai mult de o cincime față de anul precedent.

În aceeași perioadă, veniturile din vânzarea de bilete au crescut cu 11,2% față de anul trecut, similar creșterilor din sectorul companiilor aeriene.

Companiile aeriene spun că 2023 a fost ”un an extrem de provocator” pentru industrie

O purtătoare de cuvânt a Wizz Air a declarat: „În 2022, la fel ca toate companiile aeriene din Europa, Wizz Air s-a confruntat cu provocări operaționale extraordinare determinate în principal de mediul extern”.

De atunci, am investit peste 90 de milioane de lire sterline pentru a stabiliza operațiunile, a reduce numărul de întârzieri și a oferi clienților o experiență mai bună”.

Dale Keller, directorul executiv al Consiliului reprezentanților companiilor aeriene din Marea Britanie, care reprezintă transportatorii, a declarat că 2023 a fost „un an extrem de provocator” pentru industrie.

El a adăugat că multe întârzieri au fost cauzate de factori în afara controlului companiilor aeriene, cum ar fi întreruperea controlului traficului aerian, inclusiv grevele din Franța și criza Serviciilor Naționale de Trafic Aerian din august anul trecut, care a oprit zborurile în Marea Britanie.

Punctualitatea „a continuat să se îmbunătățească exponențial” în acest an, a spus el.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Grupul Partidului Popular European a aprobat primirea Partidului TISZA în rândurile sale

Partidul TISZA este condus de un fost aliat al lui Viktor Orbán și a obținut la alegerile europarlamentare din Ungaria un rezultat prin care, practic, a spulberat opoziția și promite să pună mari probleme Fidezs în viitor

Partidul Popular European, gata să primească în rândurile sale noul partid ungar de opoziţie Tisza, condus de Peter Magyar

Tisza a obţinut 7 din cele 21 de mandate de eurodeputat ce revin Ungariei, mai multe decât toate mandatele obţinute împreună de celelalte partide ungare de opoziţie, în timp ce Fidesz a obţinut 11 mandate, faţă de 13 în 2019.

Zeci de mii de unguri, susținători ai liderului opoziției Péter Magyar, au scandat la Budapesta împotriva premierului Viktor Orbán

Magyar, care a fost căsătorit cu fostul ministru al justiţiei al lui Orbán, a devenit o senzaţie în Ungaria la începutul acestui an când a rupt rândurile şi a început să critice guvernul, subliniind preocupările legate de presupusa corupţie din țara vecină.