fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘBienala timişoreană de arhitectură lansează înscrierile pentru premiile care promovează şi recompensează...

Bienala timişoreană de arhitectură lansează înscrierile pentru premiile care promovează şi recompensează bunele practici în domeniu

Publicat în

spot_img
spot_img

Beta – Bienala timişoreană de arhitectură lansează înscrierile pentru Premiile Beta 2024, o serie de premii care promovează şi recompensează bunele practici în domeniul arhitecturii şi designului.

Ajunsă la a 5-a ediţie, de zece ani Beta reuneşte atât practicieni recunoscuţi cât şi emergenţi – arhitecti, urbanişti, designeri, artişti pentru a-şi prezenta lucrările inovatoare, a stimula colaborarea şi a explora viitorul mediului construit sau teoretic.

Beta are două componente principale: Premiile Beta şi Expoziţia de Curator.

Premiile Beta au o deschidere euroregională şi acceptă proiecte ale rezidenţilor şi absolvenţilor din România, Ungaria şi Serbia. Peisajele arhitecturale ale acestor ţări vecine sunt marcate de o varietate de stiluri şi influenţe, reflectând istoria comună, schimburile culturale şi identităţile individuale.

O parte importantă a deschiderii internaţionale a bienalei este asigurată de apartenenţa la platforma europeană de arhitectură LINA, o reţea care conectează instituţiile relevante cu practicieni şi gânditori emergenţi care lucrează la intersecţia dintre arhitectură şi alte domenii conexe din punct de vedere cultural.

Juriul internaţional care va evalua proiectele şi va acorda premiile este curatoriat de echipa Beta şi este alcatuit din arhitecţi, fotografi şi scriitori cu o carieră larg recunoscută.

Înscrierile sunt deschise între 12 iunie şi 19 iulie. Puteţi găsi calendarul complet al Premiilor Beta aici. Predarea proiectelor se va face integral prin platforma de pe site-ul Beta.

Participanţii îşi vor putea înscrie proiectele în 7 categorii: Spaţiu Construit (cu subcategoriile Rezidential S/M/L şi Nerezidential), Spaţiu Interior (cu subcategoriile Amenajări Interioare şi Amenajări Temporare), Spaţiu Public (cu subcategoriile Design Urban, Studii Urbane şi Instalaţii Temporare) , Căutări, Lucrări de licenţă, Text şi Fotografie.

Subcategoriile introduse în ediţia din acest an sunt menite să distingă proiectele în funcţie de tipologie şi dimeniune, printr-un format inovator.

Anul acesta, Premiile Beta introduc în premieră Premiul Publicului, care va fi votat direct pe site-ul betacity.eu.

Premiile Beta îşi propun să promoveze, dincolo de proiecte, oamenii din spatele lor, care vor fi introduşi şi prezentaţi prin canalele de comunicare.

De asemenea, proiectele selectate vor fi prezentate de echipa Beta în spaţiul public, expunând evenimentul publicului larg, într-un mediu liber şi accesibil.

Detalii despre Bienala de Arhitectură Beta 2024 – inclusiv arhitecţii, artiştii participanţi şi programul evenimentului pe site-ul oficial https://betacity.eu/ şi canalele de Instagram şi Facebook ale evenimentului.

Beta Awards face parte din programul Beta – Bienala de Arhitectură Timişoara, un proiect al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Timiş, organizat de echipa dedicată Beta. Beta este un proiect prioritar al Ordinului Arhitecţilor din România, finanţat prin Timbrul de Arhitectură şi co-finanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.