fbpx
22.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJ79 kilometri de drum judeţean din Sălaj vor fi modernizaţi printr-un proiect...

79 kilometri de drum judeţean din Sălaj vor fi modernizaţi printr-un proiect european de aproape 84 de milioane de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Un total de 79 de kilometri de drumuri judeţene din Sălaj vor fi modernizate printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 83,8 milioane de euro, a informat ADR Nord-Vest.

„Drumurile din Ţara Silvaniei se modernizează datorită unui contract de 83,8 milioane de euro din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Cei 38.000 de călători ai drumurilor care străbat Ţara Silvaniei vor avea parte de condiţii de trafic mai bune datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest şi Consiliul Judeţean Sălaj. Pentru cei 79 de km de drum judeţean vor fi realizate lucrări de îmbunătăţire a elementelor geometrice, vor fi reabilitate structurile rutiere şi podurile, iar pentru pietoni, vor fi extinse trotuarele sau traseele dedicate acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Drumurile implicate în procesul de reabilitare şi modernizare sunt pe raza următoarelor localităţi: Chendrea – Gălpâia – Zalha – Bezded – Cernuc – Bogdana – Buciumi – Agrij – Românaşi – Halmăşd – Cerâşa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – Nuşfalău – Boghiş – Valcău de Jos – Petrindu – Tămaşa – Cuzăplac – Almaşu – Babiu – Mesteacănu, precizează sursa citată.

De asemenea, siguranţa rutieră va fi îmbunătăţită prin elementele nou-construite sau reabilitate, precum cele 11 poduri sau cele 43 de staţii pentru transportul interjudeţean.

„Pentru autovehiculele electrice sunt prevăzute două staţii de încărcare rapidă, şi datorită acestui proiect de infrastructură rutieră, numărul de maşini care vor străbate drumurile judeţene incluse în planul de modernizare va creşte cu 50%, până la 7500 de maşini pe zi. Iar cei aproape 75.000 de turişti care vor să viziteze siturile arheologice sau alte obiective turistice din judeţ, acest proiect este o veste excelentă, care va permite ca toate excursiile sau drumeţiile care se vor face prin Ţara Silvaniei să se realizeze în condiţii de siguranţă maximă”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Reprezentanţii ADR Nord-Vest adaugă că la finalul proiectului, preconizat pentru decembrie 2029, toată comunitatea din judeţ, dar şi din regiune va beneficia de un sistem de drumuri reabilitate şi modernizate, care vor aduce un plus de valoare în tot ceea ce înseamnă transport sigur, timp economisit şi turişti mulţumiţi de faptul că pot vizita Ţara Silvaniei într-o manieră care să cinstească bogăţiile din zonă.

„Reabilitare şi modernizare drumuri din Ţara Silvaniei” este un proiect finanţat prin Prioritatea 5 – O regiune accesibilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 şi corespunde obiectivului de politică – O Europă mai conectată.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Guvernul Ungariei contribuie la construcţia şcolii reformate de la Zalău cu 2,59 milioane de euro

Construcția noii clădiri a școlii, cu patru etaje, a început în 2022, după ce biserica a achiziționat un teren adecvat. Noua clădire va include peste 20 de săli de clasă, laboratoare, o aulă, o bibliotecă, o sală de sport și un teren de sport.Clădirea Colegiului „Wesselényi” a fost retrocedată Eparhiei în 2021, dar Consiliul local a contestat decizia.