fbpx
22.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNADemonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie, la...

Demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie, la o nouă ediție a Galopiadei Secuiești

Publicat în

spot_img
spot_img

Concursul hipic „Galopiada secuiască”, programat în perioada 21-23 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, va aduce şi în acest an celor prezenți tradiţionalele curse de galop, precum şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte, spectacole de cascadorie şi tir cu arcul călare.

Potrivit organizatorilor, vineri seară, începând cu ora 21, va avea loc repetiţia generală cu public a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta, iar deschiderea oficială a celei de XIII-a ediţii a Galopiadei va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

„În acest sfârşit de săptămână, între 21-23 iunie, nechezatul cailor va răsuna din nou pe Dealul Pivniţele Mari din Moacşa (…) Vineri seara, de la ora 21, publicul va putea participa la repetiţia generală a operei-rock „Cucerirea patriei” a Teatrului Naţional Ecvestru din Budapesta. După deschiderea oficială de sâmbătă dimineaţă, va avea loc a treia ediţie a Olimpiadei Gobe, la care vor concura echipe formate din câte patru membri din Târgu Secuiesc, Moacşa, Păpăuţi, Sfântu Gheorghe, Sovata şi Zagon”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, sâmbătă seara, publicul poate viziona opera-rock „Cucerirea patriei”.

„În producţia semnată de Szucs Istvan şi Koltay Gergely, regizată de Pinter Tibor, istoria maghiarilor va prinde viaţă, de la migraţie până la „Jurământul de sânge”. Acesta a fost, conform tradiţiei, un pact între conducătorii celor şapte triburi maghiare. A fost considerată a fi prima constituţie nescrisă a naţiunii maghiare. Vor participa cântăreţi talentaţi, oferind un spectacol impresionant. Scene de cascadorii nemaivăzute şi tir cu arcul călare vor completa producţia şi vor garanta o experienţă teatrală de neuitat, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi”, menţionează organizatorii.

Duminică, începând cu ora 12, va avea loc concursul de îndemânare a husarilor, urmat de un spectacol de dansuri populare, o demonstraţie de luptă medievală prezentată de Ordinul Grifonului de Aur şi o cursă cu ogari. Semifinala Cursei Gobe va începe de la ora 16, iar după Cursa Husarilor, programată la ora 16,15, va avea loc finala cursei Micul Cavaler. Finalele Cursei Gobe şi Galopiadei Secuieşti vor începe la ora 18, iar în închiderea evenimentului va concerta trupa „Uj Bojtorjan” din Ungaria.

Pe parcursul celor trei zile, pe platoul de pe dealul Pivniţele Mari din Moacşa vor avea loc şi o serie de programe permanente, cum ar fi ateliere pentru copii, expoziţii, demonstraţii de scrimă şi un târg meşteşugăresc.

Galopiada secuiască este organizată de Asociaţia Vadon cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Proiect inedit | Transilvania interetnică – ciclu de prelegeri istorice pentru clase gimnaziale, organizat în orașele Covasna și Sfântu Gheorghe

Proiectul prin orginalitatea lui, dar totodată prin subiectul său, a dezbătut în rândul copiilor care învață în școli românești din Ținutul Secuiesc, tema susținerii și înțelegerii conceptului de identitate etnică, dar și cel al condiției multietnice a Transilvaniei.

Primul primar rom din judeţul Covasna spune că a scris istorie, după ce l-a învins pe candidatul UDMR

Preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Covasna, Alexandru Racolţa, care a fost ales în funcţia de primar al comunei Belin, a declarat că îşi propune să lucreze cu o echipă de specialişti alături de care să dezvolte localitatea în următorii patru ani