fbpx
33.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEEUTOPIA Week | Rectori de la cele mai reprezentative universităţi europene dezbat...

EUTOPIA Week | Rectori de la cele mai reprezentative universităţi europene dezbat probleme specifice, la UBB

Publicat în

spot_img
spot_img

Zece rectori de la unele dintre cele mai reprezentative universităţi europene şi echipele lor academice, alături de actori din mediul socio-economic şi decizional naţional şi european, se întâlnesc în această săptămână la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca cu ocazia EUTOPIA Week, pentru a discuta dezvoltarea alianţei universităţii europene EUTOPIA (https://eutopia-university.eu/) şi contribuţiile acesteia la noile politici europene din mediul academic şi social.

„Universităţile partenere din Africa, America Latină, Asia, Australia şi SUA au fost, de asemenea, reprezentate, pentru acţiuni globale la nivel internaţional. De-a lungul acestei săptămâni vor fi dezbătute teme legate de strategia europeană a universităţilor, diplome duale/multiple/joint, noul program european în cercetare şi inovare, relaţia universităţilor cu industria în contextul reperelor democratice etc. De asemenea, EUTOPIA Week va avea câteva zile alocate proiectului EUTOPIA-Health (https://news.ubbcluj.ro/ubbmed-coordoneaza-reteaua/)”, se arată, miercuri, într-un comunicat de presă al UBB.

Tema evenimentului găzduit de UBB este „Paths to cohesion”, reflectând una dintre valorile de bază ale alianţei, coeziunea.

„EUTOPIA, prin membrii săi şi prin partenerii globali din Africa, America Latină, Asia, Australia şi SUA, este una dintre cele mai reprezentative alianţe ale universităţilor europene, cu o voce importantă în politicile academice europene. Suntem la Cluj-Napoca pentru o săptămână, pentru a discuta dezvoltarea alianţei şi contribuţiile acesteia la nivelul politicilor europene în zonele academice şi socio-culturale”, declară gazda evenimentului, rectorul UBB, Daniel David.

EUTOPIA este o alianţă formată din universităţi europene de prestigiu, al cărei obiectiv ambiţios este acela de a redefini direcţiile de viitor ale educaţiei universitare europene, membrii ei colaborând la crearea unui model academic european nou, inovativ, care să reflecte principiile Europei unite şi deschise, manifestând respect faţă de cetăţenii ei şi faţă de mediul înconjurător.

Alianţa oferă cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor oportunităţi comune de educaţie, programe de cercetare şi dezvoltare comune, ţintind să formeze absolvenţi performanţi, promovând internaţionalizarea, diversitatea şi incluziunea, aplecându-se asupra provocărilor globale şi locale. Comunitatea EUTOPIA întruneşte mai mult de 240.000 de studenţi, peste 18.000 de cadre şi cercetători şi mai mult de 900 de grupe de cercetare, fiind una dintre cele mai puternice alianţe europene.

EUTOPIA a luat naştere în anul 2019, fiind unul dintre cele 17 proiecte câştigătoare ale competiţiei Iniţiativa Universităţilor Europene lansate de Comisia Europeană pentru a forma un spaţiu inovativ al educaţiei superioare europene. 

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel