fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCopaci rupți și clădiri avariate în mai multe localităţi din judeţul Arad,...

Copaci rupți și clădiri avariate în mai multe localităţi din judeţul Arad, în urma furtunii

Publicat în

spot_img
spot_img

Vijeliile înregistrate în mai multe localităţi din judeţul Arad au produs pagube, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind rupţi copaci şi avariate clădiri, astfel că a fost necesară intevenţia echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Vestul judeţului Arad a fost sub avertizare de cod roşu de vijelie puternică, cu rafale de până la 90 de kilometri pe oră, în timp ce restul judeţului a fost sub cod portocaliu, iar autorităţile au transmis alerte către populaţie înainte de miezul nopţii.

Potrivit ISU, s-a intervenit pentru degajarea copacilor rupţi de vânt, unii căzuţi pe maşini, dar şi la situaţii în care clădiri au fost avariate, cu elemente din acoperiş sau ornamente şi tencuială care s-au desprins de pe faţade.

În municipiul Arad au fost înregistrate cele mai multe intervenţii ale echipajelor de pompieri.

De asemenea, mai mulţi copaci rupţi au căzut pe drumuri din judeţ, iar în unele localităţi au fost avariate acoperişurile mai multor clădiri. Cele mai afectate localităţi au fost Nădlac, Pecica, Iratoş, Zimandu Nou, Şiria, Odvoş, Dieci, Almaş şi Buteni, unde au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Pentru gestionarea efectelor generate de fenomenele meteorologice, la nivelul ISU Arad a fost activată Grupa Operativă. Nu au fost înregistrate victime.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.

Universitatea Babeș-Bolyai va începe din anul universitar 2024-2025 un program academic de licență în Informatică Economică la Arad

Prezența UBB la Arad vine ca urmare a invitației autorităților locale pentru a contribui, alături de cele două universități publice deja existente în oraș, la stabilizarea tinerilor în oraș și la atragerea de resursă umană din regiune.