fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEMeggyógyulni

Meggyógyulni

Publicat în

spot_img
spot_img

Furcsa kérdést tesz fel Jézus Krisztus a 38 éve betegnek a Betesda tavánál: “Szeretnél-e meggyógyulni?” (János 5,6) Még gúnyolódásnak is vehetné akárki. Hogyan lehet ilyet kérdezni? Melyik beteg ne szeretne meggyógyulni? Ismerve az Urat, kérdése mögött egészen bizonyosan nincs semmilyen rossz szándék. Inkább arról van szó, hogy sokkal jobban ismer minket, mint mi magunkat. Jézus Krisztus tisztában van azzal, hogy az ember végül mindent megszokik, még a betegséget is. Megpróbál valami kényelmet találni még a legnagyobb tragédiában is. A bûnös ember legjobban az áldozati pózban szeret tetszelegni. (“Nincs emberem.” János 5.7) A Szabadító ebbôl az álságos életszemléletbôl szeretné kimenteni a beteget és bennünket, akiket szintén sújt a halálos betegség, a bûn. Azt is meg kell tanulnunk, hogy nem a gyógyulási csoda a végleges megoldás. Hiszen annyian gyógyulnak meg ma is; de attól még nem minden gyógyult jut hitre. A csodahit csak küszöbe az igaz hitnek.

Értelmünkkel és érzelmeinkkel is el kell fogadnunk, hogy egyedül és kizárólag Isten Fia ad megoldást minden problémára az emberi életben. Amikor tehát Szabadítód megszólít téged – “Szeretnél-e meggyógyulni? -, akkor ne kifogásokat keress: “Nincs emberem”! Lásd meg, hogy van embered, az Embernek Fia, aki az életét adta oda azért, hogy minden bajból kimentsen! A leggyakoribb kifogás ez: “Nincs pénzem.” Pedig ha sok pénzem lenne, akkor ez, meg az valósulhatna meg az életemben. Folytathanánk tovább: ha szereznék egy jó diplomát, lenne egy jó munkahelyem, megismerkedhetnék valakivel, ha a családom tagjai megértenének, ha egy kicsit fiatalabb lennék… Mindezek olyan körülmények, amelyek az Istennel való személyes kapcsolatban a helyükre kerülnek és értelmet nyernek. Az a fontos, hogy tápláljuk, élesszük és ôrizzük a szoros és állandó életkapcsolatot mennyei Urunkkal, akkor egészségessé és kiegyensúlyozottá válik az életünk.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, 2024. június 23., Manhattan

Árpád Drótos

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel