Cine suntem

Suntem un grup de jurnaliști, specialiști în comunicare și experți în domeniul marketing și social-media. www.stiriletransilvaniei.ro este – în primul rând – un agregator, o platformă media ce își propune să adune din cele mai diferite surse, să filtreze și apoi să difuzeze știrile de interes din zona Transilvaniei. Platforma stiriletransilvaniei.ro este susținută financiar EXCLUSIV din donații și publicitate comercială neinfluențată politic.

Portalul STIRILE TRANSILVANIEI este deținut de SC HANIS EVIMEL SRL cu sediul in Deva, judetul Hunedoara.

Ce obiective avem

Dorim să aducem în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

Toate acestea pot constitui imboldul pentru ca restul țării să calce pe urmele ardelenilor și să prospere împreună.

Ceea ce facem noi este să aducem în fața dumneavoastră, cititorii, doar conținuturi de calitate, verificate și de încredere. Milităm pentru combaterea fenomenului fake-news și susținem buna înțelegere între toate etniile care locuiesc în Transilvania.

Credem cu tărie că știrile trebuie să îi ajute pe cititori să afle lucruri de interes și nicidecum să sperie, să influențeze sau să provoace.

Nu suntem nici de ”stânga” nici de ”dreapta”, nu răspundem decât în fața cititorilor și nu publicăm altceva decât conținuturi de calitate.

Fără ură și părtinire

Materialele pe care le veți citi aici sunt elaborate într-un stil neutru, fără interpretări, fără manipulări, fără interese ascunse, fără ură și părtinire. Doar informație pură.

Transilvania este locul în care, de mai bine de o mie de ani, etniile care au locuit-o au reușit să găsească o cale pentru buna conviețuire. Istoria nu a fost întotdeauna fericită și nu puține au fost momentele în care locuitorii Transilvaniei s-au confruntat unii cu alții. Noi credem că istoria trebuie cunoscută, exact așa cum a fost ea, fie că place, fie că nu place uneia sau alteia dintre etniile ce locuiesc aici.

Dincolo de istorie, ne-am propus să aducem în fața cititorilor tradițiile culinare deosebite, dar și zonele turistice transilvane, atât de îndrăgite de români și străini deopotrivă.

ECHIPA

Andrei Nistor

Fondator

Jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune, Andrei este fondatorul publicației.

Anitta Pelin

Jurnalist

Răzvan Idvorean-Anițescu

Jurnalist

Daniel I. Iancu

Jurnalist

Istoric, jurnalist și om de cultură hunedorean

Ioan Vasiu

Jurnalist

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, al Societății Scriitorilor Români din Basarabia și Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova.

jr. Ion Nistor

Jurist

Juristul Ion NISTOR este licențiat al Facultății de Drept „I.C. Drăgan” din Lugoj și Absolvent al Institutului Militar de Geniu, Construcții și Căi Ferate ,,Panait Donici” din Rm. Vâlcea. Are o bogată experiență în domeniul consilierii juridice (unități școlare de nivel preuniversitar de stat și privat, asociații și fundații), în administrația publică (consilier, expert, referent de specialitate), dar și o bogată experiență în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Radu Popescu

Jurnalist

Colaborator al mai multor publicații locale din partea de vest a țării, Radu Popescu este editorialist și scriitor.

CONTRIBUTORS

Ovidiu Petrovai

Jurnalist

Jurnalist hunedorean, unul dintre cei mai apreciați reprezentați ai presei scrise din Ardeal.

Dorin Petresc

Istoric

Istoric, om de litere și unul dintre cei mai cunoscuți ”ardeleniști”.

Kasandra Kalmann Nasaudean

Contributor

Din 2006 a fost editor la Gândacul de Colorado din Denver (Colorado), (www.gandaculdecolorado.com), iar din 2008 redactor-șef la Radio Diaspora Online din Chicago (www.radiodiasporaonline.com). În 2010 a fondat publicația de limbă română Occidentul Românesc din Spania, în format print și online. Este scriitor, jurnalist de investigații (membru CCNMA), analist financiar independent, director editorial la Occidentul Românesc (http://occidentul-romanesc.com/).

Gelu Duminică

Contributor

Profesor, sociolog și director executiv al Agenției Împreună. Are un doctorat și mai multe studii de specialitate făcute în țară și străinătate, fiind una dintre cele mai active și puternice voci ale comunității rome din țara noastră.

Ciprian Mihali

Contributor

Ciprian Mihali a predat vreme de doua decenii filosofia contemporana la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor in filosofie al Universitatilor din Cluj si din Strasbourg. Intre 2012 si 2016 a fost ambasador al Romaniei in Senegal si in alte sapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucreaza in domeniul cooperarii internationale la Bruxelles.

Levi Bagy

Contributor

Iubitor al frumosului, Levi Bagy este unul dintre cei mai talentați artiști fotografi ai Transilvaniei.

Tudor Duică

Contributor

Transilvanist convins, Tudor are ca motto: Semper Fidelis Transylvaniae

Tudor Duică aduce în acest proiect scurte fragmente din istoria Transilvaniei, dar si fragmente din viata personalităților ardelene, indiferent de etnie.

Adrian Ardelean

Contributor

Jurnalist român, maramureșean, stabilit în Canada. Realizator al emisiunii ”Ora românească” la Radio CFMB din Montreal.

Lucian Nastasă Kovacs

Contributor

Este cercetător științific principal la Institutul de Istorie „George Bariț” din Cluj Napoca al Academiei Române, profesor asociat la Universitatea „Babeș-Bolyai” și specialist în sociologia culturii și educației. Din ianuarie 2004 este membru al Corporației doctorilor a Academiei de Științe din Ungaria, iar în decembrie 2004 i s-a decernat Premiul Academiei Române. Laureat al Premiului „Rudich” al Universității Ebraice din Ierusalim (2012), al Asociației „Breasla Barabás Miklós” (2017), Medalia de Onoare a Federației Comunităților Evreiești din România (2012, 2016), Decorația „Magyar Érdemrend Lovagkeresztje” în grad de Cavaler (2018) ș.a. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru în Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (2011-2012, 2016-) ș.a. Din 2014 este manager al Muzeului de Artă din Cluj (Palatul Bánffy).

Julia-Sandra Virsta

Contributor

Maramureșeancă, jurnalist profesionist, corespondent în Italia și Vatican din 1997. Din 1998 face parte din „Ordine dei Giornalisti Italiani” , iar din 1997 este membru în „Ass. Stampa Estera Italia” si „Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România” (UZPR). Este colaborator la mai multe ziare și reviste din Italia.

Gáspár-Barra Réka

Contributor

Jurnalist hunedorean de limbă maghiară, colaborator al mai multor publicații din Transilvania.

Andreia Apetrei

Contributor

Studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării - specializarea Jurnalism.

Cristian Franț

Contributor

Jurnalist din Banatul de munte, județul Caraș-Severin, realizator de emisiuni de televiziune și jurnalist de presă scrisă, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România.