fbpx
vineri ,3 iulie, 2020
21.8 C
Cluj-Napoca

Cine suntem

Suntem un grup de jurnaliști, specialiști în comunicare și experți în domeniul marketing și social-media. www.stiriletransilvaniei.ro este – în primul rând – un agregator, o platformă media ce își propune să adune din cele mai diferite surse, să filtreze și apoi să difuzeze știrile de interes din zona Transilvaniei. Platforma stiriletransilvaniei.ro este susținută financiar EXCLUSIV din donații și publicitate comercială neinfluențată politic.

Portalul STIRILE TRANSILVANIEI este deținut de SC HANIS EVIMEL SRL cu sediul in Deva, judetul Hunedoara.

Ce obiective avem

Dorim să aducem în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

Toate acestea pot constitui imboldul pentru ca restul țării să calce pe urmele ardelenilor și să prospere împreună.

Ceea ce facem noi este să aducem în fața dumneavoastră, cititorii, doar conținuturi de calitate, verificate și de încredere. Milităm pentru combaterea fenomenului fake-news și susținem buna înțelegere între toate etniile care locuiesc în Transilvania.

Credem cu tărie că știrile trebuie să îi ajute pe cititori să afle lucruri de interes și nicidecum să sperie, să influențeze sau să provoace.

Nu suntem nici de ”stânga” nici de ”dreapta”, nu răspundem decât în fața cititorilor și nu publicăm altceva decât conținuturi de calitate.

Fără ură și părtinire

Materialele pe care le veți citi aici sunt elaborate într-un stil neutru, fără interpretări, fără manipulări, fără interese ascunse, fără ură și părtinire. Doar informație pură.

Transilvania este locul în care, de mai bine de o mie de ani, etniile care au locuit-o au reușit să găsească o cale pentru buna conviețuire. Istoria nu a fost întotdeauna fericită și nu puține au fost momentele în care locuitorii Transilvaniei s-au confruntat unii cu alții. Noi credem că istoria trebuie cunoscută, exact așa cum a fost ea, fie că place, fie că nu place uneia sau alteia dintre etniile ce locuiesc aici.

Dincolo de istorie, ne-am propus să aducem în fața cititorilor tradițiile culinare deosebite, dar și zonele turistice transilvane, atât de îndrăgite de români și străini deopotrivă.

ECHIPA

Andrei Nistor

Fondator

Jurnalist de presă scrisă, radio și televiziune, Andrei este fondatorul publicației.

Claudiu Haiduc

Director executiv - Coordonator

Avand o experienta de 17 ani in mediul de afaceri privat, Claudiu se ocupa de partea de strategie si dezvoltare a portalului "Stirile Transilvaniei".

Ovidiu Petrovai

Jurnalist

Jurnalist hunedorean, unul dintre cei mai apreciați reprezentați ai presei scrise din Ardeal.

Hannelore Petrovai

Jurnalist

Jurnalist cu o experiență de peste 15 ani în presă, câștigător al burselor Marshall Memorial Fellowship (SUA - 2009) și The Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (Atlanta, SUA – 2010 - 2011). A coordonat redacții de ziar și televiziune locală în presa hunedoreană. A colaborat la diverse proiecte jurnalistice internaționale pe tema discriminării și ca speaker la conferințe internaționale pe tema sănătății mintale ca subiect de presă. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale în calitate de regizor de documentar și documentar – anchetă. În 2011 a fost inclusă în Who is Who – Enciclopedia Personalităților din România.

Sorin Istrate

Jurnalist

Jurnalist bistrițean, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România - AZIR.

Daniel I. Iancu

Jurnalist

Istoric, jurnalist și om de cultură hunedorean

Dorin Petresc

Istoric

Istoric, om de litere și unul dintre cei mai cunoscuți ”ardeleniști”.

CONTRIBUTORS

Gelu Duminică

Contributor

Profesor, sociolog și director executiv al Agenției Împreună. Are un doctorat și mai multe studii de specialitate făcute în țară și străinătate, fiind una dintre cele mai active și puternice voci ale comunității rome din țara noastră.

Kasandra Kalmann Nasaudean

Contributor

Din 2006 a fost editor la Gândacul de Colorado din Denver (Colorado), (www.gandaculdecolorado.com), iar din 2008 redactor-șef la Radio Diaspora Online din Chicago (www.radiodiasporaonline.com). În 2010 a fondat publicația de limbă română Occidentul Românesc din Spania, în format print și online. Este scriitor, jurnalist de investigații (membru CCNMA), analist financiar independent, director editorial la Occidentul Românesc (http://occidentul-romanesc.com/).

Ciprian Mihali

Contributor

Ciprian Mihali a predat vreme de doua decenii filosofia contemporana la Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din anul 2000 este doctor in filosofie al Universitatilor din Cluj si din Strasbourg. Intre 2012 si 2016 a fost ambasador al Romaniei in Senegal si in alte sapte state din Africa de Vest. Din 2016 lucreaza in domeniul cooperarii internationale la Bruxelles.

Tudor Duică

Contributor

Transilvanist convins, Tudor are ca motto: Semper Fidelis Transylvaniae

Tudor Duică aduce în acest proiect scurte fragmente din istoria Transilvaniei, dar si fragmente din viata personalităților ardelene, indiferent de etnie.

Ioan Vasiu

Contributor

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, al Societății Scriitorilor Români din Basarabia și Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova.

Este CETATEAN DE ONOARE al comunei PERIAM, judetul Timis, Romania.

Adrian Ardelean

Contributor

Jurnalist român, maramureșean, stabilit în Canada. Realizator al emisiunii ”Ora românească” la Radio CFMB din Montreal.

Julia-Sandra Virsta

Contributor

Maramureșeancă, jurnalist profesionist, corespondent în Italia și Vatican din 1997. Din 1998 face parte din „Ordine dei Giornalisti Italiani” , iar din 1997 este membru în „Ass. Stampa Estera Italia” si „Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România” (UZPR). Este colaborator la mai multe ziare și reviste din Italia.

Gáspár-Barra Réka

Contributor

Jurnalist hunedorean de limbă maghiară, colaborator al mai multor publicații din Transilvania.

Levi Bagy

Contributor

Iubitor al frumosului, Levi Bagy este unul dintre cei mai talentați artiști fotografi ai Transilvaniei.

Andreia Apetrei

Contributor

Studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării - specializarea Jurnalism.

Cristian Franț

Contributor

Jurnalist din Banatul de munte, județul Caraș-Severin, realizator de emisiuni de televiziune și jurnalist de presă scrisă, membru al Asociaţiei Ziariştilor Independenţi din România.

Radu Tudor

Contributor

Jurnalist, analist politic și militar, realizator de emisiuni de televiziune. Corespondent in Romania al „Jane”s Defence Weekly” si „Jane”s Intelligence Review“. Premiat APTR pentru cel mai bun talk show tv – Punctul de intalnire – 2011, 2012, 2013, 2014.

Gheorghe Piperea

Contributor

Profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, avocat, practician in insolventa

%d blogeri au apreciat: