fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca

ȘTIRI

Cele mai citite în ultimele 24 de ore

Flux știri

Întreruperi neplanificate DelGaz

Cele mai populare știri ale ultimelor 7 zile

POLITICĂ

spot_img
Vrei să fii la curent cu ultimele noastre știri?

Introdu adresa ta de email!

*Esti de acord ca informatiile sa fie folosite, in conformitate cu Politica privind respectarea confidentialității

Alegerea editorilor
Reprezentative

Festivalul Săptămâna Haferland | Baluri tradiţionale săseşti, concerte de orgă, ateliere meşteşugăreşti și vizite la fermele din Ţara Ovăzului

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului Săptămâna Haferland, cea mai amplă manifestare din România dedicată promovării culturii şi tradiţiilor comunităţii saşilor din Transilvania, va avea loc în acest an în perioada 3 – 6 august, în zece localităţi din regiunea cunoscută istoric drept Ţara Ovăzului: Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criţ, Roadeş, Meşendorf, Cloaşterf, Buneşti şi Viscri.

Atmosfera pitorească a satelor transilvănene se va împleti cu virtuozitatea muzicii și degustarea de preparate tradiționale, la Festivalul ICon Arts Transilvania

În perioada 24 iulie – 6 august, 9 localități din Sudul Transilvaniei vor fi gazdele unor evenimente muzicale de excepție, precum concerte de muzică clasică, contemporană și jazz, rezidențe artistice interdisciplinare și masterclass-uri pentru instrumentiști.

Gunoaiele din spatele mormintelor Timișoarei

Gunoaie au fost tot timpul și de ani de zile administrarea acestor spații a fost un subiect de campanie electorală și praf în ochi aruncaț contribuabililor care continuă să își croiască cu greu drum către mormintele celor dragi.

Două zile de poveste la Sărbătoarea Tuberozelor de la Hoghilag

Dincolo de târgul ”cu de toate” din curtea Bisericii Evanghelice, am apreciat în mod deosebit felul în care localnicii s-au mobilizat pentru a întâmpina miile de turiști veniți la Sărbătoarea Tuberozelor

ECONOMIE & SOCIAL

A primit aprobare pentru finanțare un nou fond de investiții care va beneficia de alocare prin PNRR

Fondul va fi generalist și își propune să investească în 7-9 companii cu precădere din sectoare precum retail și distribuție specializată, healthcare, producția alimentară și comerțul cu amănuntul, logistica, servicii financiare și tehnologie.
spot_img

NOUA ALFABETIZARE

Semnătura electronică calificată la distanță a certSIGN este nativ integrată cu Adobe Acrobat Sign

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător de soluții criptografice din România, anunță integrarea Paperless – serviciul de semnătură electronică calificată la distanță al companiei – în platforma Adobe Acrobat Sign pentru semnarea de documente electronice.

Conturile online la CNPP se pot face cu o semnătură electronica calificată

Procedura de creare a unui cont online la Casa Naţională de Pensii, cu semnătură electronică calificată presupune completarea, semnarea şi transmiterea electronică a formularului de creare cont | Un material susținut de certSIGN

Cum se pot proteja companiile mici și mijlocii de atacurile cibernetice

Am aflat de la Enis Arif, Manager de produs Servicii de Securitate certSIGN ce măsuri pot lua companiile pentru a se proteja împotriva amenințărilor cibernetice și ce prevede legislația în domeniu.

Semnătura electronicăonline
Fă click pentru semnătura ta electronică calificată

spot_img

Ascultă podcastul DIGITALIO pe Spotify

spot_img
spot_img
spot_img

CULTURĂ & EDUCAȚIE

Ecoul Sinagogilor – un proiect muzical inedit, relevant pentru patrimoniul evreiesc

În aceste zile, când se încheie sărbătorile ocazionate de Anul Nou evreiesc, Roș Hașana, încă mai răsună ecoul celor cinci concerte din sinagogile din Arad, Timișoara, Reșița, Lugoj și Caransebeș în interpretarea Cvartetului Bălănescu și a prim-cantorului Emanuel Pusztai.

Programul complet al evenimentului: ADRIAN NAIDIN SI GRUPUL IZA VIN LA “ SĂRBĂTOAREA TOAMNEI” LA GROȘI!

Duminică, 17 septembrie vor fi premiate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, iar tinerii din comună ne vor încânta și în acest an într-un recital folcloric, seara încheindu-se cu un invitat surpriză. Dumitru Dobrican, Gabriela Ardusătan și Grupul Iza vor aduce veselia și voia bună pentru cei prezenți.

SĂNĂTATE & STARE DE BINE

spot_img
Vrei să fii la curent cu ultimele noastre știri?

Introdu adresa ta de email!

*Esti de acord ca informatiile sa fie folosite, in conformitate cu Politica privind respectarea confidentialității

BUCĂTĂRIA ȘI GRĂDINA SECUIASCĂ

spot_img

RO | HU. Ciorba, regina acră a meselor / Csorba, a savanyú levesek királya

Ar putea părea puțin contradictoriu faptul că-i învățăm noi, secuii și maghiarii, pe cititorii noștri români despre știința gătirii ciorbei. Știm că ciorba este supa națională a României, a cărei pregătire ardelenii și secuii au învățat-o din bucătăria tradițională românească. Totuși, din faptul că bucătăria ardelenească îmbină cele mai bune arome ale popoarelor care trăiesc aici, din faptul că nu prea sunt reguli în prepararea ciorbelor, se poate deduce că ciorba pregătită de secui poate să difere de cea românească.

Sistări neplanificate alimentare gaze naturale în județele Alba, Hunedoara, Maramureș, Sălaj și Satu Mare

spot_img

Sistare alimentare gaze naturale in localitatea Santuhalm, judetul Hunedoara

0
Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Santuhalm, in data de 29 mai, incepand cu ora 10:30, ca urmare a unui incident survenit la reteaua de distributie gaze naturale. Echipele companiei lucreaza in vederea remedierii situatiei,...

Interviu

Justiție & Noutăți Juridice

Transilvania
Semper fidelis

Transilvania văzută de Daniel I. Iancu

Oamenii Transilvaniei

Chipuri transilvane

Cămeşă cu razvozele şi zadii roşii

Cămeşă cu razvozele şi zadii roşii. Ţinută de la...

Fătucă dyn Ardyal, din zona Făgăraș

Fătucă dyn Ardyal, din zona Făgăraș