fbpx

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Alte știri de astăzi:

Știri din politică și administrație

Marcel Ciolacu: România va da în judecată Austria din cauza blocadei Schengen

Marcel Ciolacu a declarat că România va ataca Austria la Curtea Europeană de Justiție dacă va folosi din nou veto-ul pe Schengen în octombrie sau decembrie, când această temă va fi din nou pe ordinea de zi a Consiliului miniştrilor de interne ai UE.

Alin Nica: Coaliţia PSD-USR a votat pentru revocarea mea din Consiliul Naţional de Integritate, fără niciun temei legal

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii.

CLUJ

CJ Cluj solicită includerea proiectului privind un nou sediu pentru Institutul de Urologie şi Transplant Renal în PNRR sau găsirea altor surse de finanţare

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj afirmă că, după ce proiectul prin care Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca urma să aibă un sediu nou a fost scos de pe lista celor finanţate prin PNRR, Ministerul Sănătăţii a cerut CJ să găsească un spaţiu pentru relocarea acestui institut.

BIHOR

PODUL – premieră a Teatrului Szigligeti din Oradea, la deschiderea stagiunii

Trupa Szigligeti a Teatrului Szigligeti din Oradea își deschide stagiunea cu unul dintre cele mai populare musicaluri maghiare: „Podul”. Spectacolul a devenit faimos în 1988 datorită, în primul rând, melodiilor scrise de Presser Gábor

Repetiție cu public, gomboți cu prune, dans și cântec la primul „Szigligeti Piknik”

Publicul numeros a fost întâmpinat în Sala Mare a teatrului de Novák Eszter, directorul artistic al Trupei Szigligeti, care a prezentat, în linii mari, spectacolele planificate pentru noua stagiune

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, un succes! Peste 2 milioane de vizitatori, în cei șapte ani de existență

SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea are în curs de implementare două proiecte menite să atragă şi mai mulţi clienţi la Aquaparkul Nymphaea: un bazin de înot şi un hotel pe şapte etaje, cu 100 de camere.

SIBIU

Sindicaliştii din Filarmonica de Stat Sibiu ameninţă cu greva din cauza neîncheierii contractului colectiv de muncă

Prin acest demers muzicienii sibieni doresc să atragă atenţia factorilor de decizie şi opiniei publice asupra nerealizării acordului pentru încheierea contractului colectiv de muncă la nivelul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Dirijorul american Roderick Cox: Sunt foarte încântat să lucrez în premieră cu Filarmonica de Stat Sibiu!

Filarmonica de Stat Sibiu se aventurează în Festivalul Internațional „George Enescu” 2023 sub bagheta dirijorului american Roderick Cox, care este la prima sa participare în Festivalul Enescu și tot pentru prima dată la pupitrul unei orchestre românești

Urs lovit mortal de o mașină pe drumul dintre Cisnadie și Selimbăr

În urma evenimentului rutier, conducătorul autoturismului, un bărbat de 29 de ani, a suferit un traumatism toracic și a avut un atac de panică, el fiind asistat medical de către echipajul SAJ Sibiu trimis la fața locului.

HARGHITA

Concurs inedit de recitare a poeziilor lui Petőfi Sandor la Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc

Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc, împreună cu Asociația Tinerilor din Transilvania anunță un concurs inedit de recitare de poezie cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Petőfi Sandor.

Anchetă a DSP Harghita, după ce 36 de copii veniți în tabără la Lacu Roșu s-au îmbolnăvit

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a deschis o anchetă, după ce au apărut suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la mai mulţi copii veniţi într-o tabără privată şi cazaţi la o pensiune din staţiunea Lacu Roşu.

BRAȘOV

Elevii brașoveni de la Colegiul Mircea Cristea au strâns din donații 22.500 lei și și-au renovat sala de clasă

Copiii din clasa a VI-a A, de la Colegiul Mircea Cristea din Municipiul Brașov, împreună cu părinții și diriginta lor, au desfășurat o campanie de strângere de fonduri în ultimele 6 luni, iar cu banii strânși și-au renovat sala de clasa.

TIMIȘ

spot_img
spot_img

Cultură, Artă & Lifestyle

Ecoul Sinagogilor – un proiect muzical inedit, relevant pentru patrimoniul evreiesc

În aceste zile, când se încheie sărbătorile ocazionate de Anul Nou evreiesc, Roș Hașana, încă mai răsună ecoul celor cinci concerte din sinagogile din Arad, Timișoara, Reșița, Lugoj și Caransebeș în interpretarea Cvartetului Bălănescu și a prim-cantorului Emanuel Pusztai.

Programul complet al evenimentului: ADRIAN NAIDIN SI GRUPUL IZA VIN LA “ SĂRBĂTOAREA TOAMNEI” LA GROȘI!

Duminică, 17 septembrie vor fi premiate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, iar tinerii din comună ne vor încânta și în acest an într-un recital folcloric, seara încheindu-se cu un invitat surpriză. Dumitru Dobrican, Gabriela Ardusătan și Grupul Iza vor aduce veselia și voia bună pentru cei prezenți.

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Baia Mare revine pe harta modei din România. La început de octombrie are loc Baia Mare Beauty Fest

Tot în cadrul evenimentului are loc și un workshop de conștientizare și motivare a tinerilor, prin care invitații care vor lua cuvântul ne vor arăta că niciun obstacol nu trebuie să stea în calea visurilor noastre.👏
spot_img

Semnătura electronicăonline
Fă click pentru semnătura ta electronică calificată

spot_img

TRANSILVANIA

România și Ungaria au semnat acordul privind crearea a două noi puncte de trecere a frontierei

Primul va fi construit între Kübekháza şi Beba Veche, localitatea cea mai vestică a României, şi va intra în funcţiune în termen de doi ani. Al doilea va include reconstruirea podului peste Mureş, între Magyarcsanád şi Cenad, pod aruncat în aer în 1940.

Secretar de stat ungar: Maghiarii reprezintă pentru România un atu, nu un risc

János Nagy a subliniat că potrivit constituţiei maghiare adoptate în primăvara anului 2011, Ungaria poartă responsabilitate pentru soarta maghiarilor care trăiesc în afara graniţelor sale

Centrul Cultural Clujean anunță vernisaje remarcabile la sat

Centrul Cultural Clujean anunță programul vernisajelor organizate prin proiectul România Remarcabilă - Interpretarea patrimoniului cultural prin artă și antreprenoriat în cinci localități din Transilvania, membre ale rețelei România Remarcabilă.
Vrei să fii la curent cu ultimele noastre știri?

Introdu adresa ta de email!

*Esti de acord ca informatiile sa fie folosite, in conformitate cu Politica privind respectarea confidentialității

Întreruperi neplanificate DelGaz

Întreruperi neplanificate DelGaz

ȘTIRI POPULARE ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

spot_img

Turism & Timp liber

ADR Centru lansează primul dintre apelurile de proiecte destinate revitalizării turismului regional

Activitățile eligibile aferente activității de bază, vizează două mari categorii: conservarea, protecția și valorificarea durabilă a siturilor / monumentelor de patrimoniu cultural UNESCO și de clasă A din mediul rural, inclusiv reabilitarea, conservarea și punerea în valoare a unor elemente din situri de patrimoniu cultural UNESCO.

Festivalul Săptămâna Haferland | Baluri tradiţionale săseşti, concerte de orgă, ateliere meşteşugăreşti și vizite la fermele din Ţara Ovăzului

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului Săptămâna Haferland, cea mai amplă manifestare din România dedicată promovării culturii şi tradiţiilor comunităţii saşilor din Transilvania, va avea loc în acest an în perioada 3 – 6 august, în zece localităţi din regiunea cunoscută istoric drept Ţara Ovăzului: Archita, Saschiz, Homorod, Rupea, Criţ, Roadeş, Meşendorf, Cloaşterf, Buneşti şi Viscri.

Feerie de ritmuri și voie-bună la Dance Romania 2023

Peste 200 de persoane au participat la a patra ediție a evenimentului umanitar Dance Romania, desfășurat în Iulius Parc Cluj-Napoca și organizat de Center for Peace and Violence Prevention.

Articole

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.
spot_imgspot_img

Cele mai populare articole