13.9 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITASe modernizează patinoarul artificial din Gheorgheni

Se modernizează patinoarul artificial din Gheorgheni

Publicat în

spot_img
spot_img

Contractul de finanţare pentru consolidarea, modenizarea, extinderea şi dotarea patinoarului artificial din Gheorgheni, județul Harghita, a fost semnat, miercuri, valoarea lucrărilor ridicându-se la peste 37 milioane de lei, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), necesitatea reabilitării patinoarului este dată, în principal, de importanţa continuării tradiţiei hocheiului în regiune, întrucât, încă din anul 1949, în Gheorgheni se practică hocheiul instituţionalizat, în momentul de faţă aproximativ 200 de copii fiind jucători activi.

Principalele categorii de lucrări care urmează să se efectueze vizează schimbarea acoperişului, extinderea tribunei, a spaţiilor tehnice şi a anexelor, realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări, construirea unui corp nou pentru antrenamente (sală de forţă/sală de gimnastică), construirea unui bazin de antrenament, respectiv recuperare.

„Valoarea totală a contractului este de 37.554.677,72 lei (cu TVA, taxe şi cote), iar finanţarea se va realiza, în condiţiile legii, de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi de către beneficiar (Unitatea Administrativ Teritorială municipiul Gheorgheni), din fonduri alocate anual cu această destinaţie, conform Legii Bugetului de Stat, respectiv din alte surse legal constituite. Durata contractului este de 29 luni, dintre care 5 luni pentru proiectare şi 24 luni pentru execuţia efectivă a lucrărilor”, se precizează în comunicatul citat.

Sursa menţionată mai precizează că patinoarul artificial din Gheorgheni a fost construit în perioada 1977-1982, până în prezent nefiind realizate reparaţii capitale la clădire.

În aceste condiţii, patinoarul nu mai corespunde standardelor internaţionale şi nu permite organizarea unor competiţii la acest nivel, ceea ce conduce la degradarea vieţii sportive din zonă.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel