Primăria Cluj-Napoca a demarat licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Feroviarilor, unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” ale orașului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit municipalității, proiectul – câștigător al concursului de soluții, realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,3 hectare, cu atenție la biodiversitate și obiectivul de a crea un mediu propice pentru flora și fauna din acest loc, pe lângă un spațiu excepțional de relaxare și sport pentru clujeni.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre cetățeni, administrația locală, experți din domeniile de specialitate, societatea civilă.

Pentru proiectul ,,Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor” au fost prevăzute patru obiective de investiții: 1. Parcul Feroviarilor – 53.457 de metri pătrați – desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei; 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 de metri pătrați; 3. Amenajarea malurilor râului Someș; 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

Valoarea totală a proiectului este de 58,9 milioane de lei cu TVA inclus, iar durata de execuție a lucrărilor este de 22 luni.

Licitația este deschisă până în 18 decembrie 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania