Unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” din Cluj-Napoca, în faza de licitație pentru lucrările de amenajare

Data:

Primăria Cluj-Napoca a demarat licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Feroviarilor, unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” ale orașului.

Potrivit municipalității, proiectul – câștigător al concursului de soluții, realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,3 hectare, cu atenție la biodiversitate și obiectivul de a crea un mediu propice pentru flora și fauna din acest loc, pe lângă un spațiu excepțional de relaxare și sport pentru clujeni.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre cetățeni, administrația locală, experți din domeniile de specialitate, societatea civilă.

Pentru proiectul ,,Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor” au fost prevăzute patru obiective de investiții: 1. Parcul Feroviarilor – 53.457 de metri pătrați – desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei; 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 de metri pătrați; 3. Amenajarea malurilor râului Someș; 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

Valoarea totală a proiectului este de 58,9 milioane de lei cu TVA inclus, iar durata de execuție a lucrărilor este de 22 luni.

Licitația este deschisă până în 18 decembrie 2020.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.