fbpx
spot_img
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDotarea Spitalului Județean din Baia Mare în contextul pandemiei COVID-19 și un...

Dotarea Spitalului Județean din Baia Mare în contextul pandemiei COVID-19 și un spital modular la unitatea medicală, aprobate de Consiliul Județean Maramureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Consilierii județeni din Maramureș au aprobat vineri, în ședință extraordinară, două proiecte cu măsuri esențiale pentru îmbunătățirea sistemului medical din județ.

”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea Spitalului Județean de Urgență << Dr. Constantin Opriș>>, Baia Mare” este unul dintre proiectele pe care Consiliul Județean (CJ) Maramureș le are în vedere pentru creșterea capacității sistemului medical din Maramureș în lupta cu pandemia generată de îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. Proiectul prevede eficientizarea calității actului medical, scăderea timpului de diagnosticare și tratament, precum și îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19. Bugetul proiectului se ridică la 15,2 milioane de lei și va fi depus spre finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Un alt proiect de o importanță majoră pentru sistemul medical din Maramureș îl reprezintă proiectul de creare și dotare a unui spital modular în cadrul Spitalului Județean Baia Mare.  Acest proiect a fost depus deja spre finanțare la sfârșitul lunii martie, tot prin POIM, având un buget care se ridică la 14,6 milioane de lei.

Proiectul prevede atât furnizarea și instalarea spitalului modular, cât și achiziționarea echipamentelor necesare pentru funcționarea acestui spital: 20 paturi spitalizare, 14 sisteme livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate, patru paturi speciale ATI, cinci aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, două defribrilatoare, două cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil și un computer tomograf.

”Aceste proiecte sunt importante deoarece cresc capacitatea Spitalului Județean și ajută la dotarea suplimentară a spitalului. Pentru 2021-2027 avem o serie de proiecte importante care vor îmbunătăți sistemul medical din Maramureș. În acest moment am demarat o analiză internă în cadrul Spitalului Județean, astfel încât să identificăm toate problemele care sunt pe fluxurile spitalicești, pe secții și mai ales în zona de Primiri Urgențe în care gradul de așteptare este foarte ridicat și vreau să reducem timpul de așteptare pentru pacienți. De asemenea, dorim să facem un proiect integrat care să conțină reabilitări pe anumite secțiuni ale spitalului, dotări suplimentare și o digitalizare completă a Spitalului Județean, astfel încât pacienții să beneficieze de un acces cât mai facil la serviciile de sănătate pe care Spitalul Județean le oferă. În ceea ce privește sănătatea la nivelul județului Maramureș, mergem mai departe cu proiectul de management integrat al unităților spitalicești din județ, astfel încât să eliminăm deficiențele existente în anumite spitale din Maramureș. Trebuie să eficientizăm sistemul de sănătate și trebuie să livrăm servicii medicale de calitate în județ, indiferent de zona și spitalul la care facem referire”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Ioana Pop

Articole recente

Sabin Sărmaș:”Clujul e blocat, nu avem o şcoală nouă în 20 de ani, avem un singur pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut...

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaş, spune că acum la Cluj este o administraţie blocată, care nu mai performează

Dan Petrescu a revenit la conducerea tehnică a echipei de fotbal CFR Cluj

Petrescu a pregătit-o pe CFR în alte trei mandate

A fost aprobată înființarea Facultății de Asistență Medicală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Începând din 29.04.2024, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara funcționează patru facultăți

Tinerii ortodocși de la Asociația Sfântul Mina au făcut un tur al Maramureșului, împărtășind daruri și empatie

Asociaţia Tinerilor Ortodocși Sfântul Mina Tăuţii de Jos reprezintă acel echilibru de care fiecare...

Mai multe articole de același fel

Construcţia podului rutier de frontieră peste Tisa, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona localităţilor Sighetu Marmaţiei - Bila Tserkva.

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: „Candidez pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş alături de o echipă de profesionişti”

Deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, liderul judeţean al PSD şi candidat al formaţiunii social-democrate la preşedinţia CJ Maramureş a arătat că va candida alături de o echipă de medici, profesori, ingineri, oameni care reprezintă întreg judeţul Maramureş.