fbpx
spot_img
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJUBB, de 6 ani pe primul loc în România la sumele atrase...

UBB, de 6 ani pe primul loc în România la sumele atrase prin programul Erasmus 

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca se situează pentru al șaselea an consecutiv în fruntea universităților românești în ceea ce privește sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus, informează Universitatea într-un comunicat.

Doar la competiția derulată în anul 2023, UBB a reușit să atragă peste 5,8 milioane de Euro care vor sta la baza a aproximativ 50 de programe intensive de mobilități, 1700 de mobilități studențești pentru studiu, practică și participare la programe intensive, respectiv 800 de mobilități de personal (predare și staff training).

„Programul Erasmus este în esența sa despre internaționalizare prin mobilitatea bidirecțională a comunității UBB în afara țării și a comunităților academice din străinătate la UBB, în scopul colaborării academice și stimulării creativității pentru inovare. Iar faptul că UBB se află de șase ani pe prima poziție în țară la acest indicator este perfect consistent cu statutul „world-class” al UBB, confirmat independent și prin auditul internațional QS din 2021”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În ultimii 11 ani, UBB a reușit să atragă, prin proiectele pentru internaționalizare peste 40 de milioane de euro.

Ioana Pop

Articole recente

Muzeul Ţării Crişurilor găzduiește Conferinţa „România regală, un răstimp de progres”, susținută de Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Conferința România regală, un răstimp de progres propune publicului bihorean o incursiune în jurul celei mai fascinante femei a secolului XX, Regina Maria, și va fi moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al instituției muzeale.

Secretar de stat, despre Autostrada Sibiu-Piteşti: Progresul fizic a trecut de 67% pe Secţiunea 5

Secțiunea 5 are 32 de kilometri și leagă Curtea de Argeș de Pitești

România a învins Ungaria, scor 2-1, la Campionatul Mondial de Hochei de la Bolzano

Tricolorii, care veneau după două eşecuri cu acelaşi scor, 1-6, în faţa celor mai puternice echipe din grupă, Italia şi Slovenia, s-au impus dramatic, prin golul lui Otto Sandor Szekely (59:09).

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan și anunță că vor deschide circulația mai devreme decât de obicei

Circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la staţia meteo de la Bâlea Lac

Mai multe articole de același fel

Csoma Botond: Noi, maghiarii din Transilvania, ne dorim o Uniune Europeană care ascultă şi nevoile fermierilor est-europeni

Csoma Botond, preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a UDMR, a fost prezent, sâmbătă, la sărbătoarea de sfinţire a grâului în satul Buza, ocazie cu care a declarat că doar maghiarii din Transilvania îi pot reprezenta pe maghiarii transilvăneni la Bruxelles, Strasbourg, Cluj-Napoca şi Bucureşti.