fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJFeerie de ritmuri și voie-bună la Dance Romania 2023

Feerie de ritmuri și voie-bună la Dance Romania 2023

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 200 de persoane au participat sâmbătă, 1 iulie, la a patra ediție a evenimentului umanitar Dance Romania, desfășurat în Iulius Parc. O după-amiază de ritmuri combinate, culoare și energie a încântat atât participanții, cât și privitorii. Evenimentul este organizat de Center for Peace and Violence Prevention (CPVP) în cadrul programului său „Diversitate și Incluziune”.

Evenimentul a fost deschis de câteva reprezentante ale trupelor de majorete Eclipse, Elite și BuuCheer, între care și noua campioană mondială la proba de baton din cadrul campionatelor mondiale recent desfășurate în Croația. Sub îndrumarea atentă a antrenoarei Virgilia Nona, micuțele domnișoare au demonstrat talent, flexibilitate și măiestrie, dând startul unei după-amieze antrenante.

Dansul indian (bine-cunoscutul Bollywood) a intrat apoi în scenă cu ajutorul lui Giri Sisodiya, originar din India, stabilit în București. Giri s-a aflat pentru a doua oară la Dance Romania și, la fel ca data trecută, a energizat publicul de la primele măsuri muzicale. „Mă bucur că am putut participa și acum la eveniment, cred că mesajul pe care îl transmite, anume că dansul unește oamenii și comunitățile, este extrem de important și m-aș bucura să fie înțeles de cât mai multă lume”, a afirmat Giri.

Maria Lungu a adus ritmurile de hip-hop pe iarba din Iulius Parc, spre bucuria multora dintre copiii aflați acolo cu părinții, care s-au alăturat imediat dansatorilor. Aflată pentru a treia oară la eveniment, Maria este o promotoare constantă a beneficiilor dansului și mișcării. Setul ei a fost urmat de cel al tânărului Koffi, student în Cluj, venit din Guinea, care a electrizat publicul cu un inedit coupé décalé, un stil de dans percutant, cu origini pe Coasta de Fildeș.

Victor Pleșan și partenera sa de dans Adriana Zola au introdus în ring mișcările de salsa și regaetton, sub soarele tot mai blând al după-amiezii. Aflați și ei la a treia participare la Dance Romania, cei doi instructori din Cluj au condus publicul într-o incursiune foarte ușor de urmat în lumea dansului latino. „Venim cu drag aici, pentru că dansul face parte din viața noastră și ne bucurăm de fiecare dată când este promovat, mai ales ca un mesager al păcii și armoniei”, declară Victor.

Arnaldo Benge, originar din Angola și stabilit la Cluj, a preluat ștafeta apoi cu ritmuri mai lente de kizomba, pentru un „respiro” bine-meritat de toți participanții – mai ales de către cei care au încercat fiecare stil de dans. Arnaldo s-a aflat prima oară la eveniment și speră să poată aduce magia dansului kizomba și la alte ediții. Finalul evenimentului a fost în forță – o oră și jumătate de zumba cu o minunată trupă de instructoare din Cluj, care au electrizat atmosfera: Ramona Ige-Cocuț, Lia Sabău, Anca Dan, Ecaterina Maftei, Mihaela Iacob, Renata Szabo, Ștefana Opriș. Zumba este stilul de dans prezent la toate edițiile Dance Romania de până acum, datorită implicării și pasiunii lor. Pe durata tuturor celor cinci ore de dans, muzica a fost asigurată de DJ M.I.G. din Nigeria, și el fidel evenimentului încă de la prima ediție.

„Suntem bucuroși să vedem atât de multă diversitate la eveniment, în fiecare an – de la stilurile de dans la ținute care de care mai colorate, de la participanți de vârste diferite la reprezentanți ai atât de multor comunități care trăiesc în Cluj-Napoca. Scopul acestui eveniment este să promoveze diversitatea și incluziunea și, prin asta, armonia între noi toți. Și credem că an de an reușim să facem asta, cu ajutorul unor minunați instructori de dans care participă pro-bono și al unui public foarte deschis și implicat”, spune Camelia Jula, voluntar CPVP.

„Pe lângă publicul deja constant al evenimentului, avem în fiecare an noi participanți, care fie ne descoperă întâmplător, fie află despre Dance Romania de pe rețelele de socializare sau de la partenerii noștri care ne promovează și, astfel, familia Dance Romania crește de la an la an. Le mulțumesc instructorilor noștri de dans, fără de care nu am fi putut crea acest  eveniment, precum și susținătorilor și partenerilor noștri, dar mai cu seamă participanților care dau viață și aripi conceptului Dance Romania”, declară Charles Wratto, președinte și fondator al CPVP.

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel