fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADColoane de mașini la frontiera cu Ungaria, după ce sistemul informatic al...

Coloane de mașini la frontiera cu Ungaria, după ce sistemul informatic al autorităţilor maghiare s-a defectat

Publicat în

spot_img
spot_img

Coloane de maşini sunt înregistrate, miercuri dimineaţă, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria din judeţul Arad, după ce sistemul informatic al autorităţilor maghiare s-a defectat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat că „sistemul informatic al autorităţilor de frontieră maghiare este nefuncţional şi se lucrează la remedierea problemelor”.

„Frontiera poate fi tranzitată de către cetăţenii statelor Uniunii Europene, iar cetăţenii din statele terţe vor trebui să aştepte până la remedierea defecţiunii”, a spus Dincă.

La Nădlac II, sunt patru coloane de maşini pe arterele dedicate traficului uşor şi turistic, iar timpul de aşteptare pentru a se intra în Ungaria este de cel puţin o oră. La Nădlac I, se aşteaptă aproximativ 50 de minute în coloană.

Pe sensul de intrare în România, doar la Nădlac II se înregistrează timp mare de aşteptare, de 50 de minute.

Şi în cazul traficului greu, şoferii aşteaptă în coloane pentru a ieşi din România. La Nădlac II, unde coloana de camioane este lungă de trei kilometri, se stă 90 de minute, la Nădlac I – 100 de minute şi la Vărşand – 60 de minute. 

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel

Anchetă la Arad | Sunt verificate mai multe contracte ce ar fi fost atribuite fără licitaţie de Consiliul Judeţean

Procurorii arădeni au anunţat, vineri, că fac cercetări pentru abuz în serviciu în legătură cu mai multe contracte care ar fi fost atribuite de Consiliul Judeţean fără licitaţie publică, prin intermediul unor instituţii subordonate

În municipiul Arad au fost amenajate primele „pajiști urbane”

Amenajarea de „pajiști urbane”  se înscrie în demersul municipalității de a de a transforma Aradul într-un oraș verde și sunt parte a proiectului, finalizat  anul trecut, ce a constat în instalarea unui strat vegetal de Sedum între liniile de tramvai, suprafața respectivă devenind o zonă verde sustenabilă (biodiversă), cu cost de mentenanță minimă.