fbpx
spot_img
19.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADNeurochirurgul Leon Dănăilă, elogiat la Arad de Biserica Ortodoxă și de Universitatea...

Neurochirurgul Leon Dănăilă, elogiat la Arad de Biserica Ortodoxă și de Universitatea din municipiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Renumitul neurochirurg Leon Dănăilă a fost elogiat duminică atât de Biserica Ortodoxă, cât și de Universitatea din Arad, în cadrul evenimentului „Un om, un destin, o viață”, transmite portalul Basilica.

Arhiepiscopul Timotei al Aradului i-a conferit academicianului Leon Dănăilă cea mai înaltă distincție eparhială, Crucea „Sfântul Ierarh Sava Brancovici”. Distincția a fost acordată în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” în Patriarhia Română, în semn de „aleasă prețuire pentru contribuția deosebită adusă în tratarea celor bolnavi”.

Totodată, conducerea Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, la inițiativa rectorului Coralia Adina Cotoraci, i-a conferit medicului, titlul de Doctor Honoris Causa.

Evenimentul a avut loc la Palatul Cultural din Arad și a făcut parte din seria „Dialoguri universitare”. Ediția aniversară a fost moderată de George Grigoriu și a inclus un moment artistic susținut de Maria Coman alături de Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin”.

Duminică dimineață, Leon Dănăilă a vizitat Mănăstirea Hodoș-Bodrog, unde a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Neurochirugul Leon Dănăilă a reușit, prin cele peste 35.000 de operații efectuate, să scadă rata mortalității operațiilor pe creier din România de la 50% la 4%. Este autorul a peste 50 de cărți, lucrări științifice și atlase de specialitate și are 27 de brevete de invenție și certificate de inovație în neurochirurgie.

Foto credit: Ruben Cosa

Ioana Pop

Articole recente

Biserica din lemn din Ghioncani a ars în cursul nopții trecute

Biserica a ars, în totalitate, fără a fi înregistrate victime.

Acțiune de suflet a Organizației TSD Baia Mare

În ultimele zile, tinerii social democrați din Baia Mare s-au mobilizat pentru a aduce...

Mitropolitul Ioan al Banatului: ”Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră”

El îndeamnă la iubirea şi ajutorarea aproapelui, aşa cum Iisus a făcut pe cruce, mântuindu-l pe tâlharul care s-a smerit în ultimul ceas şi alături de care Cel Înviat a treia zi I S-a arătat Tatălui.

„Rădăcinile Credinţei: Călătorie prin Timp şi Cunoaştere” – expoziţie de carte religioasă veche (1588-1856), la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Vizitatorii vor putea descoperi şi ex-librisuri din patrimoniul familiei Ghica, cu semnătura lui Dimitrie Ghica, un exemplar din Descrierea Moldovei, de Dimitrie Cantemir, tipărită în 1825, la Mănăstirea Neamţ sau Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie, Bucureşti (1843).

Mai multe articole de același fel