fbpx
spot_img
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJPersonalităţi ale culturii, sportului şi mediului de afaceri din județul Sălaj, recompensate...

Personalităţi ale culturii, sportului şi mediului de afaceri din județul Sălaj, recompensate de Consiliul Județean

Publicat în

spot_img
spot_img

Zece personalităţi ale culturii, sportului şi mediului de afaceri din Sălaj au fost recompensate, marţi, de către Consiliul Judeţean (CJ), cu distincţia Soarele Sălăjean, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Zalău, instituţia menţionată premiind, cu acest prilej, şi cei mai buni sportivi şi elevii olimpici din judeţ.

Acesta este cel de-al doilea în în care Consiliul Judeţean Sălaj acordă distincţia Soarele Sălăjean, cei recompensaţi fiind: fosta handbalistă Valeria Motogna, psihologul Raluca Anton, dirijorul Ioan Chezan, maestru bucătar Mircea Groza, pictorul Gheorghe Ilea, inginerul economist Bogdan Ilieş, oamenii de afaceri Dumitru Blaga şi Vasile Pădurean, medicul Bogdan Juravle şi profesorul Constantin Cobârzan.

Soarele Sălăjean este un simbol al artei populare a Ţării Silvaniei. Dacă vă uitaţi pe majoritatea porţilor din judeţul Sălaj, o să găsiţi acest simbol unic în cultura populară românească. (…) Mi se pare important să avem simboluri – Soarele Sălăjean, Poarta Praetoria – care ne arată că nu venim de nicăieri şi nu ne îndreptăm spre nicăieri. Suntem aici dintotdeauna şi întotdeauna vom fi mândri de facerile noastre. De aceea, este o onoare pentru mine ca, în fiecare an, să găsim acele personalităţi ale judeţului Sălaj care se constituie în a fi modele de urmat pentru tinerii noştri. Suntem doar la început în ceea ce însemnă recunoaşterea, într-un asemenea cadru, a valorilor sălăjene”, a declarat, la festivitatea de marţi, preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la competiţiile naţionale şi internaţionale, s-au acordat diplome de excelenţă şi premii în bani pentru sportivii Diana Tănăsescu, ce a obţinut în 2023 prima medalie de argint din istoria boxului din Sălaj la un Campionatul European, antrenorul ei, Adrian Popuţea şi tenismenului Patrik Bolduţ, component al lotului naţional al României, campion naţional la tenis în 2022 – cea mai mare performanţă pentru tenisul din Sălaj din ultimii 20 de ani, alături de antrenorul Sergiu Carp.

Au mai fost premiaţi elevii: Elekes Abigél – menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Cultură Maghiară „Apáczai Csere János” (profesoară Pataki Ida), Loga Patrik – locul III la Olimpiada de Matematică pentru liceele maghiare din Europa (profesoară Turdean Katalin) şi Roland Petrean – medalie de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori şi la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (profesori Loredana Gavriş şi Florin Morar).

„Sunt convins că alături de biserică, alături de şcoală şi de instituţiile statului, putem să ne îndreptăm spre ceea ce înseamnă civilizaţie, ceea ce înseamnă aprecierea valorilor şi spre ceea ce înseamnă reuşita în viaţă. Fără aceste fără aceşti trei piloni fundamentali, fără biserică, şcoală şi instituţii puternice ale statului nu avem nicio şansă de izbândă”, a conchis Dinu Iancu-Sălăjanu.

Ioana Pop

Articole recente

Muzeul Ţării Crişurilor găzduiește Conferinţa „România regală, un răstimp de progres”, susținută de Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Conferința România regală, un răstimp de progres propune publicului bihorean o incursiune în jurul celei mai fascinante femei a secolului XX, Regina Maria, și va fi moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al instituției muzeale.

Secretar de stat, despre Autostrada Sibiu-Piteşti: Progresul fizic a trecut de 67% pe Secţiunea 5

Secțiunea 5 are 32 de kilometri și leagă Curtea de Argeș de Pitești

România a învins Ungaria, scor 2-1, la Campionatul Mondial de Hochei de la Bolzano

Tricolorii, care veneau după două eşecuri cu acelaşi scor, 1-6, în faţa celor mai puternice echipe din grupă, Italia şi Slovenia, s-au impus dramatic, prin golul lui Otto Sandor Szekely (59:09).

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan și anunță că vor deschide circulația mai devreme decât de obicei

Circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la staţia meteo de la Bâlea Lac

Mai multe articole de același fel