fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJLaureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2019, invitat special la Cluj, la...

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2019, invitat special la Cluj, la conferinţa „Insights in Hematology”

Publicat în

spot_img
spot_img

Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în 2019, William Kaelin, este invitat special al conferinţei „Insights in Hematology”, care va avea loc pe Cluj Arena, în perioada 9-10 mai,scrie Agerpres.

„Stadionul Cluj Arena va găzdui în perioada 9-10 mai a.c. conferinţa ‘Insights in Hematology’. Organizat sub egida Departamentului de Hematologie şi a Centrului de Cercetări pentru Medicină Avansată Medfuture din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’, evenimentul se află la cea de-a IX-a ediţie”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Printre speakerii invitaţi se numără profesorul Gabriel Ghiaur (Johns Hopkins University, SUA), profesorul Eva Hellstrom Lindberg (Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia, fost preşedinte al Asociaţiei Europene de Hematologie), profesorul William Dalton (Johns Hopkins University, SUA), profesorul Maximilian Stahl (Harvard Medical School, SUA) şi profesorul Jonathan Fromm (University of Washington, Seattle, SUA)”.

Potrivit sursei citate, invitat special al conferinţei este Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină în anul 2019, William Kaelin, profesor la Universitatea Harvard, Boston, care îşi va prezenta cercetarea revoluţionară alături de profesorul Mircea Ivan, din Indianapolis, SUA.

„Stadionul emblemă a Clujului şi a întregii Transilvanii continuă să dovedească faptul că nu este doar un loc de desfăşurare a unora dintre cele mai spectaculoase competiţii sportive, ci este un spaţiu public multifuncţional, o locaţie ideală pentru o multitudine de alte evenimente, din diverse domenii. Acest fapt este, fără îndoială, consecinţa directă a felului în care am conceput, încă de la început, acest edificiu şi a numeroaselor investiţii pe care le-am realizat la Cluj Arena, de-a lungul timpului. Rămânem deschişi propunerilor de colaborare şi susţinem cu tărie iniţiativele benefice comunităţii”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul menţionat.

În comunicat se mai arată că evenimentul va fi urmat de organizarea, în zilele de 11 şi 12 mai 2024, a celei de-a VIII-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Transplant Medular şi Terapii Celulare, împreună cu prof Alina Tănase şi echipa de cercetare de la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti.

Printre speakerii internaţionali se numără profesorul Arun Wiita (Stanford Medical School, SUA), profesorul Ştefan Ciurea (University of California, SUA) şi profesorul Shigeo Fuji (Osaka International Cancer Center, Japonia).

Ioana Pop

Articole recente

Sabin Sărmaș:”Clujul e blocat, nu avem o şcoală nouă în 20 de ani, avem un singur pasaj, în condiţiile în care Oradea a făcut...

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaş, spune că acum la Cluj este o administraţie blocată, care nu mai performează

Dan Petrescu a revenit la conducerea tehnică a echipei de fotbal CFR Cluj

Petrescu a pregătit-o pe CFR în alte trei mandate

A fost aprobată înființarea Facultății de Asistență Medicală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Începând din 29.04.2024, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara funcționează patru facultăți

Tinerii ortodocși de la Asociația Sfântul Mina au făcut un tur al Maramureșului, împărtășind daruri și empatie

Asociaţia Tinerilor Ortodocși Sfântul Mina Tăuţii de Jos reprezintă acel echilibru de care fiecare...

Mai multe articole de același fel

Csoma Botond: Noi, maghiarii din Transilvania, ne dorim o Uniune Europeană care ascultă şi nevoile fermierilor est-europeni

Csoma Botond, preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a UDMR, a fost prezent, sâmbătă, la sărbătoarea de sfinţire a grâului în satul Buza, ocazie cu care a declarat că doar maghiarii din Transilvania îi pot reprezenta pe maghiarii transilvăneni la Bruxelles, Strasbourg, Cluj-Napoca şi Bucureşti.