Târgul cu Sârg, eveniment periodic dedicat producătorilor autohtoni, va reuni, miercuri, în Cetatea Oradea, peste 20 de producători bihoreni într-o ediţie specială de Paşti, a informat, într-un comunicat, organizatorul Rotary Club Oradea Insignis.
Ca de fiecare dată, gusturile autentice ale Bihorului vor fi prezentate de către producătorii locali care aşteaptă vizitatorii cu mezeluri, brânzeturi, miere, siropuri şi gemuri, vinuri şi multe altele. Sloganul târgului, ajuns la a noua ediţie, este „Mai bun, mai aproape, de la ai tăi!”
Oferta producătorilor va include şi produse handmade, create cu drag şi atenţie de către artizanii locali.
Consumatorii orădeni vor avea ocazia să cumpere cozonaci pregătiţi de către elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – Specializarea Alimentaţie publică şi turism.
Una dintre surprizele acestei ediţii, fiind atât de aproape de sărbătorile pascale, este organizarea, începând cu ora 15, a unor ateliere de tradiţii româneşti, anume un atelier de încondeiat ouă şi un atelier de cusut motive tradiţionale româneşti, alături de Delia Pantea de la Ia Oradea şi meşterul popular Viorica Ştiube.
Într-o ediţie anterioară, vizitatorii târgului au avut ocazia să participe la un atelier de făcut tăiţei de casă, unde au învăţat tehnicile necesare de la pregătirea aluatului până la a tăia tăiţeii în diferite forme şi modul lor corect de păstrare.
Târgul cu Sârg va avea loc, miercuri, 17 aprilie, de la ora 14 la ora 20, în Cetatea Oradea, sala de evenimente (Corp F), intrarea fiind gratuită.
Evenimentul este organizat de Rotary Club Oradea Insignis în parteneriat cu Visit Oradea şi Primăria Oradea, cu sprijinul Romcom.