fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEVasile Dîncu: Sperăm să aducem în înzestrarea armatei tehnica cea mai modernă...

Vasile Dîncu: Sperăm să aducem în înzestrarea armatei tehnica cea mai modernă după alocarea a 2,5% din PIB

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat luni, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că după ce va fi aprobată alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, Armata României va fi înzestrată cu tehnica cea mai modernă.

„Suntem siguri că odată ce va fi aprobat acest nou procent din PIB, 2,5%, vom reuşi să aducem şi dotarea Armatei Române mult mai aproape, să aducem mai aproape termenele pentru înzestrare în zona aeriană, a Forţelor Terestre sau Forţelor Navale. Sperăm că, după ce această decizie va fi luată, vom reuşi să aducem în înzestrarea armatei tehnica cea mai modernă. Elicopterele Puma nu sunt elicoptere care sunt uzate moral sau fizic, avem însă nevoie de o serie de armament, de elicoptere, de avioane noi, cu siguranţă că vom face asta în viitor (…) Ar fi trebuit să reuşim să facem această înzestrare mai bună de mai mult timp”, a afirmat Vasile Dîncu, întrebat fiind dacă se vor face rapid anumite achiziţii sau dacă elicopterele vechi vor fi înlocuite cu altele noi, în cazul alocării a 2,5% din PIB pentru Apărare.

Referitor la întrebarea dacă există un număr limită de militari care pot staţiona la baza de la Mihail Kogălniceanu, ministrul Apărării a spus că baza este cuprinzătoare şi se dezvoltă continuu.

„Nu există un număr limită de militari care pot să stea în această bază. Baza este cuprinzătoare, se dezvoltă continuu. Avem un proiect de investiţii care, din păcate, este blocat în acest moment pentru nişte prestaţii, dar avem un proiect cu o valoare foarte mare pentru a dezvolta această bază. În continuare vom dezvolta capabilităţi, dar nu toţi militarii din detaşamentele străine vor sta tot timpul aici. Militarii se mişcă, fac exerciţii şi nu vom face neapărat o aglomerare de militari în această bază. E şi o bază de tranzit pentru că avem aceste facilităţi care ţin de zona aeriană şi vom dezvolta continuu. Vom aduce atâţia militari cât va fi nevoie, în funcţie de evoluţia situaţiei”, a afirmat Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, luni, cu ministrul Apărării Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

În prezent, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu se află un detaşament compus din aproximativ 150 de militari aparţinând Brigăzii 11 Air Assault din Regatul Ţărilor de Jos, dislocat în România pentru a participa, în perioada 7 – 24 martie, la exerciţiul multinaţional „Rapid Falcon 22” din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”, din judeţul Tulcea.

La exerciţiu participă şi militari ai Batalionului 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Şoverth” din Bucureşti şi Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti” din Constanţa, precum şi elicoptere româneşti şi americane.

Potrivit MApN, obiectivele acestui exerciţiu sunt instruirea în comun, creşterea interoperabilităţii şi a capacităţii comune de reacţie, precum şi dezvoltarea relaţiilor funcţionale între structurile participante.

Andrei Buda

Articole recente

Muzeul Ţării Crişurilor găzduiește Conferinţa „România regală, un răstimp de progres”, susținută de Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Conferința România regală, un răstimp de progres propune publicului bihorean o incursiune în jurul celei mai fascinante femei a secolului XX, Regina Maria, și va fi moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al instituției muzeale.

Secretar de stat, despre Autostrada Sibiu-Piteşti: Progresul fizic a trecut de 67% pe Secţiunea 5

Secțiunea 5 are 32 de kilometri și leagă Curtea de Argeș de Pitești

România a învins Ungaria, scor 2-1, la Campionatul Mondial de Hochei de la Bolzano

Tricolorii, care veneau după două eşecuri cu acelaşi scor, 1-6, în faţa celor mai puternice echipe din grupă, Italia şi Slovenia, s-au impus dramatic, prin golul lui Otto Sandor Szekely (59:09).

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan și anunță că vor deschide circulația mai devreme decât de obicei

Circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la staţia meteo de la Bâlea Lac

Mai multe articole de același fel

În municipiul Arad au fost amenajate primele „pajiști urbane”

Amenajarea de „pajiști urbane”  se înscrie în demersul municipalității de a de a transforma Aradul într-un oraș verde și sunt parte a proiectului, finalizat  anul trecut, ce a constat în instalarea unui strat vegetal de Sedum între liniile de tramvai, suprafața respectivă devenind o zonă verde sustenabilă (biodiversă), cu cost de mentenanță minimă.