fbpx
spot_img
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘFiliala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, somată cu evacuarea

Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, somată cu evacuarea

Publicat în

spot_img
spot_img

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România se declară îngrijorată de „somaţia de evacuare cu celeritate” a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a Uniunii şi de redacţia revistei „Orizont” şi face apel la buna-credinţă a autorităţilor locale care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii „grave”, „incalificabile”.

„Situaţia de la Timişoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câştigat în instanţă de mai mulţi reclamanţi şi neputându-l retroceda în natură, autorităţile locale au oferit în compensare tocmai spaţiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia revistei „Orizont”. Este chiar spaţiul în care a fost concepută Proclamaţia de la Timişoara şi în care, de peste şapte decenii, se concentrează istoria literară şi culturală a Timişoarei”, precizează Uniunea Scriitorilor, într-un comunicat de presă.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România face un apel la raţiunea, competenţele şi buna-credinţă a autorităţilor locale timişorene care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile.

„Aşteptăm de la Timişoara veşti bune, iar nu asemenea secvenţe anticulturale de ‘administrare’ abuzivă a unui patrimoniu material şi simbolic atât de important în istoria culturală şi multiculturală a oraşului”, se mai arată în comunicatul Uniunii Scriitorilor din România. 

Adrian Meitner

Articole recente

Compania Naţională de Investiţii, desemnată ca structură de implementare pentru construcţia şi dotarea viitorului Institut Regional de Oncologie Timişoara

Institutul Regional de Oncologie Timişoara este o investiţie de aproximativ 1.150.000.000 lei și va fi finanţată din PNRR

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria)

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Fosile de mamut descoperite în județul Timiș

”Împreună, continuăm să scriem capitolele fascinante ale trecutului nostru!”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.

Mai multe articole de același fel