fbpx
spot_img
10.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJEmil Boc anunță parking cu 863 de locuri la aeroport

Emil Boc anunță parking cu 863 de locuri la aeroport

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că una dintre priorităţile sale în anul 2022 va fi realizarea unui parking cu 863 de locuri, în valoare de 51 de milioane de lei.

„Printre priorităţile anului 2022 se află parkingul de la aeroport, cunoscuta formulă park&ride. Este o lucrare de peste 51 de milioane de lei, 10 milioane de euro. (…) Este o platformă cu 863 de locuri de parcare, 8 peroane pentru autocare şi autobuze. Acolo vom putea avea şi autogara nouă a Clujului, pentru că se integrează în ceea ce înseamnă transportul intermodal. Această parcare, inclusiv autogară, va putea pune la dispoziţia tuturor celor care vin din diverse părţi – Dej, Gherla, Turda, Baciu -, să îşi lase maşinile acolo şi să aibă la dispoziţie două mijloace alternative: transportul public şi trenul metropolitan”, a declarat Emil Boc.

El a mai spus că autogara de la aeroport va fi un centru unde oamenii vor putea să ia autobuzul sau trenul metropolitan ca să ajungă la gară.

Printre altele, primarul Emil Boc a mai anunţat că centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca are ca termen de finalizare a documentaţiei 21 martie 2022 şi că în luna februarie va fi lansată licitaţia pentru metroul clujean. 

Ioana Pop

Articole recente

Compania Naţională de Investiţii, desemnată ca structură de implementare pentru construcţia şi dotarea viitorului Institut Regional de Oncologie Timişoara

Institutul Regional de Oncologie Timişoara este o investiţie de aproximativ 1.150.000.000 lei și va fi finanţată din PNRR

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria)

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Fosile de mamut descoperite în județul Timiș

”Împreună, continuăm să scriem capitolele fascinante ale trecutului nostru!”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.

Mai multe articole de același fel

Bosch a inaugurat a doua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele.