fbpx
spot_img
14.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘANPC, ”în vacanță” în Maramureș: amenzi de 300.000 de lei și închiderea...

ANPC, ”în vacanță” în Maramureș: amenzi de 300.000 de lei și închiderea temporară a unor servicii

Publicat în

spot_img
spot_img

Primele rezultate ale Comandamentului Maramureș, unul dintre cele 5 comandamente de control, special constituite de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru sezonul estival 2022, prezintă constatările echipelor de comisari, în urma verificărilor din regiune, din perioada 1-12 iulie 2022. Astfel, au fost controlați 45 de operatori economici care activează în zonele Săpânța, Sighetu Marmației, Valea Izei.

”Primul pas a fost să ne mobilizăm, acum să arătăm că suntem fermi, iar, la sfârșitul acțiunilor, vom fi parte din viitorul turismului românesc de calitate”, Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Ca urmare a acțiunii, echipele de control, din care au făcut parte și tineri colegi – parte a programului de perfecționare Academia Comisarilor – au aplicat 35 amenzi contravenționale, în cuantum de 279.000 lei si 29 de avertismente.

Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de:

oprire definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și preparate în valoare de circa 4.000 de lei,
oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 70.000 lei
încetarea practicii comerciale incorecte
oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru 5 dintre operatorii economici controlați.
Ce nereguli au fost identificate
Comisarii CRPC RNV Cluj au identificat o serie de nereguli, după cum urmează:

Schimbarea stării termice a unor produse și preparate
Depozitarea/comercializare unor produse alimentare și preparate fară elemente de identificare-caracterizare, fără prețuri pe unitatea de măsură
Folosirea unor spații de depozitare și a unor spații frigorifice insalubre (cu rugină în cantitate foarte mare, cu chederele prezentând pete de mucegai), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci și care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor
Legume-fructe, prezentate la comercializare, ca fiind calitatea 1, în realitate acestea prezentând pete de mucegai, putregai
Comercializarea unor ouă fără a avea precizată data limită de consum
Utilizarea la bucătărie a unor vase emailate, ciobite, cu pete de rugină sau a bureților din sârma
Lipsa afișării prețurilor/unitate de măsură/monedă
Comercializarea unor produse fără documente de proveniență
Existența unor produse depozitate direct pe paviment
Prezenta muștelor, lipsa plaselor contra insectelor la blocurile alimentare
Utilizarea unor practici comerciale incorecte (ciorbe de legume fiind prezentate cu carne la care se adauga carne fiarta anterior și congelată)
Existența unor pardoseli si mobilier insalubre, degradate, neigienizate, cu depuneri de resturi menajere.

Andrei Buda

Articole recente

România a învins Ungaria, scor 2-1, la Campionatul Mondial de Hochei de la Bolzano

Tricolorii, care veneau după două eşecuri cu acelaşi scor, 1-6, în faţa celor mai puternice echipe din grupă, Italia şi Slovenia, s-au impus dramatic, prin golul lui Otto Sandor Szekely (59:09).

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan și anunță că vor deschide circulația mai devreme decât de obicei

Circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la staţia meteo de la Bâlea Lac

Doi poliţişti de frontieră au fost înjunghiaţi de traficanţii de migranţi

După aproape 12 ore de căutări, a fost depistat bărbatul care călăuzea grupul de migranţi să iasă ilegal din România. Acesta este cetăţean afgan şi are drept de şedere în România

Mai multe articole de același fel

Construcţia podului rutier de frontieră peste Tisa, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului

Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona localităţilor Sighetu Marmaţiei - Bila Tserkva.

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: „Candidez pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş alături de o echipă de profesionişti”

Deputatul PSD Maramureş, Gabriel Zetea, liderul judeţean al PSD şi candidat al formaţiunii social-democrate la preşedinţia CJ Maramureş a arătat că va candida alături de o echipă de medici, profesori, ingineri, oameni care reprezintă întreg judeţul Maramureş.