fbpx
spot_img
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEProtest la Miercurea Ciuc împotriva distrugerii comunității locale

Protest la Miercurea Ciuc împotriva distrugerii comunității locale

Publicat în

spot_img
spot_img

Sógor Enikő, viceprimarul municipiul Miercurea-Ciuc, a transmis un mesaj de protest împotriva proiectului de ordonanţă nechibzuit al guvernului, care a fost prezentat săptămâna trecută drept o reformă administrativă. Astăzi, bannerele care anunţau evenimente de prestigiu au fost îndepărtate de pe faţada Casei de Cultură a Sindicatelor, iar în locul lor a fost aşezat un singur banner uriaş, care arată ce va pierde Miercurea-Ciuc, dacă guvernul nu se răzgândeşte.

„Astăzi am trimis o adresă premierului Marcel Ciolacu, ministrului de Finanţe Marcel Boloş şi prefectului judeţului Harghita, Petres Sandor. Le-am atras atenţia asupra faptului că proiectul de Ordonanţă de urgenţă prezentat ca o reformă administrativă, în cazul municipiului Miercurea-Ciuc ar provoca daune grave sistemului nostru instituţional şi ar face imposibilă organizarea şi susţinerea evenimentelor şi activităţilor noastre care fac ca oraşul Miercurea-Ciuc să fie vibrant, atractiv şi puternic în identitatea sa.

În ultimii 30 de ani, în oraşul nostru au fost înfiinţate trei instituţii culturale foarte puternice şi un club municipal care oferă activităţi sportive.
Este extrem de important ca guvernul să recunoască faptul că, dacă va fi adoptat proiectul de ordonanţă, în reşedinţa noastră de judeţ muzeul, teatrul şi ansamblul de dans popular, precum şi Clubul Sportiv Municipal, vor înceta să funcţioneze.

Contrar a ceea ce mulţi cred, miza pentru noi nu este slăbirea administraţiei locale, ci protejarea identităţii noastre, întărirea comunităţii noastre, precum şi păstrarea şi atragerea acasă a tinerilor noştri.

Ne opunem cu tărie proiectului şi ne vom apăra instituţiile şi viitorul nostru prin toate mijloacele!”, a transmis viceprimarul Sógor Enikő.

Ioana Pop

Articole recente

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronz la categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa.

Dăncuș: În municipiul  Baia Mare vor fi aplicate o serie de modificări pentru fluidizarea traficului rutier

Printr-o hotărâre a Comisiei de Sistematizare a Circulației,  începând de azi, 10 mai,  vor fi desfășurate în mai multe zone ale municipiului Baia Mare o serie de lucrări ce vizează îmbunătățirea traficului rutier și protejarea pietonilor.

CJ Timiș susține Timotion: sănătate și solidaritate în mișcare

Cine a zis că instituțiile publice nu se mișcă?

Mai multe articole de același fel