fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEProtest la Miercurea Ciuc împotriva distrugerii comunității locale

Protest la Miercurea Ciuc împotriva distrugerii comunității locale

Publicat în

spot_img
spot_img

Sógor Enikő, viceprimarul municipiul Miercurea-Ciuc, a transmis un mesaj de protest împotriva proiectului de ordonanţă nechibzuit al guvernului, care a fost prezentat săptămâna trecută drept o reformă administrativă. Astăzi, bannerele care anunţau evenimente de prestigiu au fost îndepărtate de pe faţada Casei de Cultură a Sindicatelor, iar în locul lor a fost aşezat un singur banner uriaş, care arată ce va pierde Miercurea-Ciuc, dacă guvernul nu se răzgândeşte.

„Astăzi am trimis o adresă premierului Marcel Ciolacu, ministrului de Finanţe Marcel Boloş şi prefectului judeţului Harghita, Petres Sandor. Le-am atras atenţia asupra faptului că proiectul de Ordonanţă de urgenţă prezentat ca o reformă administrativă, în cazul municipiului Miercurea-Ciuc ar provoca daune grave sistemului nostru instituţional şi ar face imposibilă organizarea şi susţinerea evenimentelor şi activităţilor noastre care fac ca oraşul Miercurea-Ciuc să fie vibrant, atractiv şi puternic în identitatea sa.

În ultimii 30 de ani, în oraşul nostru au fost înfiinţate trei instituţii culturale foarte puternice şi un club municipal care oferă activităţi sportive.
Este extrem de important ca guvernul să recunoască faptul că, dacă va fi adoptat proiectul de ordonanţă, în reşedinţa noastră de judeţ muzeul, teatrul şi ansamblul de dans popular, precum şi Clubul Sportiv Municipal, vor înceta să funcţioneze.

Contrar a ceea ce mulţi cred, miza pentru noi nu este slăbirea administraţiei locale, ci protejarea identităţii noastre, întărirea comunităţii noastre, precum şi păstrarea şi atragerea acasă a tinerilor noştri.

Ne opunem cu tărie proiectului şi ne vom apăra instituţiile şi viitorul nostru prin toate mijloacele!”, a transmis viceprimarul Sógor Enikő.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel

Scandal în Primăria Brașov | Viceprimarul Sebastian Rusu şi-a găsit biroul sigilat, după ce fusese anunţat că i se va aloca un birou în...

Viceprimarul municipiului Braşov, Sebastian Rusu, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Braşov, a constatat, marţi, că biroul său din sediul Primăriei Braşov, situată pe Bulevardul Eroilor din municipiu, a fost sigilat, după ce, în urmă cu o săptămână, fusese anunţat că a primit atribuţii legate de funcţionarea unui cimitir şi că va primi un birou în cimitir.