fbpx
spot_img
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂMircia Muntean, fostul primar al Devei care a ispășit o pedeapsă cu...

Mircia Muntean, fostul primar al Devei care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea, s-a reîntors în PNL

Publicat în

spot_img
spot_img

Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva, s-a reîntors astăzi în PNL. Fostul edil a executat o pedeapsă cu închisoarea, după ce a fost condamnat în aprilie 2017.

„Fost președinte al filialei noastre și om politic cu o amprentă mare asupra dezvoltării municipiului Deva și a întregului județ, Mircia Muntean a revenit acasă, în partidul care i-a marcat cariera politică. În prezența președintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, a prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur și a secretarului general Lucian Bode, domnul Muntean a semnat adeziunea si s-a alăturat echipei noastre, cu scopul de a câștiga toate cele patru rânduri de alegeri, în 2024. Prin noi înșine!”, a scris președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, pe contul de socializare.

Mircia Muntean a intrat în PNL în ianuarie 1990. A fost membru al acestei formațiuni politice până în luna mai 2010, când a fost exclus din PNL, după ce, în prealabil primise o suspendare pe 6 luni. A intrat apoi în UNPR, în iunie 2011, pentru ca în vara anului 2012 să semneze o adeziune la PDL, în 2014 s-a înscris în PSD, iar în martie 2016 în PSRo. În primăvara anului 2020 a intrat în PUsl, iar în 2021 în PER.

Mircia Muntean a fost primar al Devei în legislaturile: 1996 – 2000, 2000 – 2004, 2004 – 2008 – din partea PNL, a câștigat în 2008 tot din partea PNL, dar a părăsit organizația în 2011. În 2012, după ce a pierdut cursa pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara, a candidat pentru un post de deputat din partea PDL.

Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale. Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva şi a muncit la biblioteca închisorii. El a fost ieșit din închisoare înainte de termen în 2019, după ce Judecătoria Deva i-a aprobat o cerere de eliberare condiţionată.


Ioana Pop

Articole recente

Sportul a unit toate abilităţile la Jocurile Naţionale Special Olympics – Oradea 2024

350 de persoane cu dizabilităţi intelectuale din România şi Republica Moldova au concurat la Jocurile Naţionale Special Olympics Oradea 2024, la patru discipline sportive

Performanțe remarcabile pentru ACS Floreta Timișoara la Campionatul Național de Scrimă, categoria floretă, seniori

În acest weekend capitala României a găzduit Campionatul Național de Scrimă, categoria seniori, eveniment la care au participat cei mai talentați scrimeri din țară.

Muzeul Naţional de Artă Timişoara renunţă la conceptul de ”mausoleu” al instituţiei și deschide „Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada”

"Bufetul Simţurilor@Galeria Arcada" este un proiect iniţiat în anul Capitalei Europene a Culturii prin care se doreşte deschiderea muzeului spre comunitate, dar şi promovarea iniţiativelor care şi-au lăsat amprenta asupra potenţialului cultural şi artistic al TM2023.

Workshop de restaurare la muzeul ASTRA din Sibiu

Evenimentul reunește 53 de participanți

Mai multe articole de același fel

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Suntem aleși pentru patru ani de zile și trebuie să finalizăm proiectele în decursul unui mandat” (PE)

Zilele trecute, în orașul Târgu Lăpuș a avut loc lansarea candidaților PSD din Țara Lăpușului, aici unde omenia și hotărârea oamenilor se împletesc. Deputatul PSD Gabriel Zetea, candidatul social-democraților pentru Consiliul Județean a arătat că în Țara Lăpușului promisiunile trebuie îndeplinite și cuvântul dat trebuie respectat cu sfințenie. CMF: 21240002

Iuliu Winkler: UDMR își dorește o Uniune Europeană puternică, aflată în slujba oamenilor (PE)

UDMR dorește ca în Uniunea Europeană (UE) politicile să fie puse în slujba oamenilor, și nu în solda ideologiilor, iar pentru atingerea acestui obiectiv este necesară reîntoarcerea la valorile părinților fondatori, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler în cadrul emisiunii ”Studio electoral”. CMF: 43240001