fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂMircia Muntean, fostul primar al Devei care a ispășit o pedeapsă cu...

Mircia Muntean, fostul primar al Devei care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea, s-a reîntors în PNL

Publicat în

spot_img
spot_img

Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva, s-a reîntors astăzi în PNL. Fostul edil a executat o pedeapsă cu închisoarea, după ce a fost condamnat în aprilie 2017.

„Fost președinte al filialei noastre și om politic cu o amprentă mare asupra dezvoltării municipiului Deva și a întregului județ, Mircia Muntean a revenit acasă, în partidul care i-a marcat cariera politică. În prezența președintelui Partidului Național Liberal, domnul Nicolae Ciucă, a prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur și a secretarului general Lucian Bode, domnul Muntean a semnat adeziunea si s-a alăturat echipei noastre, cu scopul de a câștiga toate cele patru rânduri de alegeri, în 2024. Prin noi înșine!”, a scris președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, pe contul de socializare.

Mircia Muntean a intrat în PNL în ianuarie 1990. A fost membru al acestei formațiuni politice până în luna mai 2010, când a fost exclus din PNL, după ce, în prealabil primise o suspendare pe 6 luni. A intrat apoi în UNPR, în iunie 2011, pentru ca în vara anului 2012 să semneze o adeziune la PDL, în 2014 s-a înscris în PSD, iar în martie 2016 în PSRo. În primăvara anului 2020 a intrat în PUsl, iar în 2021 în PER.

Mircia Muntean a fost primar al Devei în legislaturile: 1996 – 2000, 2000 – 2004, 2004 – 2008 – din partea PNL, a câștigat în 2008 tot din partea PNL, dar a părăsit organizația în 2011. În 2012, după ce a pierdut cursa pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara, a candidat pentru un post de deputat din partea PDL.

Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale. Astfel, în anul 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu într-un dosar care a avut ca obiect un schimb de terenuri. Ulterior, Mircia Muntean a mai fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare în anul 2017 pentru că a condus un autoturism în stare de ebrietate şi a fost implicat într-un accident de circulaţie pe şoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse şi a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva şi a muncit la biblioteca închisorii. El a fost ieșit din închisoare înainte de termen în 2019, după ce Judecătoria Deva i-a aprobat o cerere de eliberare condiţionată.


Articole recente

Liga Studenților din Timișoara vă invită la o seară autentică de colinde tradiționale românești

Va fi un eveniment organizat sub forma unei scenete, în care se vor îngâna timpul și lumea și la care Liga Studenților din Timișoara vă invită pentru a vă transmite că împodobirea sufletului este mai importantă decât cea a caselor.

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Editura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate

În anul 2023, Editura „Victor Babeş” a publicat circa 60 de volume, adunând un număr de peste 550 lucrări în cei 15 ani de activitate.

Lansare de carte | „Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara și Editura „Victor Babeş” anunță lansarea volumului intitulat „ Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”, semnat de prof. univ. emerit dr. Sabin Ionel.

Mai multe articole de același fel

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.

UDMR anunță acord electoral cu Alianţa Maghiară din Transilvania

În cadrul întâlnirii, părţile au convenit asupra necesităţii de a se uni pentru 2024 şi de a încheia un acord care să aibă în vedere provocările şi interesele cele mai importante ale comunităţii maghiare şi după anul 2025