fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALSalvamont atrage atenția asupra numărului record de evenimente

Salvamont atrage atenția asupra numărului record de evenimente

Publicat în

spot_img
spot_img

Dispeceratul Naţional Salvamont, anunţă duminică un ”record nedorit al acestei ierni” după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 112 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Au fost salvate 155 de persoane, din care 38 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD şi una elicopterului IGAv, pentru transport la spital. O persoană a decedat şi a fost predată Serviciului de medicină legală.

”Zi geroasa dar zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente, record nedorit al acestei ierni. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 112 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, precizează reprezentanţii dispeceratului.

Unsprezece apeluri au fost pentru Salvamont Maramureş, câte 10 pentru Voineasa şi Lupeni, câte 9 pentru Salvamont Bihor şi Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic, iar 8 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov. Salvamont Predeal şi Salvamont Gorj au primit câte 7 apeluri, Salvamont Prahova – 6,  Salvamont Alba – 5. Câte 4 apeluri au fost adresate serviciilor Salvamont din  Borşa, Sinaia, Cluj şi Sibiu,  3 apeluri au fost pentru Salvamont Harghita, câte 2 pentru Salvamont Mureş, Judeţul Braşov, Argeş şi Dâmboviţa şi câte un apel pentru Salvamont Mehedinţi, Salvamont Neamţ şi  Salvamont Vatra Dornei,

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 155 persoane, dintre acestea 38 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD şi una la elicopterul IGAv pentru transport la spital.

Din păcate o persoană a decedat şi a fost predată la Serviciul IML”, precizează Dispeceratul Naţional Salvamont.

Salvamontiştii precizează că temperaturile scăzute au impus intervenţii foarte rapide ale salvamontiştilor astfel încât persoanele accidentate sa nu fie expuse foarte mult frigului, apoi transportate urgent la Ambulanţă sau în punctele calde amenajate special .

”Salvamont România, singurele structuri abilitate legal să desfăşoare activităţi de salvare montană ale persoanelor cu afecţiuni medicale accidentate pe munte, vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să le fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente montane!”, este mesajul transmis de reprezentanţii dispeceratului.

Ioana Pop

Articole recente

Federația Coaliția pentru Educație: Rezultatele slabe ale simulării Evaluării Naționale, cât și în testările PISA, reflectă nevoia imperativă de a revizui și îmbunătăți procesul...

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naționale și a feedback-ului din comunitatea educațională, Federația Coaliția pentru Educație subliniază urgența reformei sistemului de evaluare din România.

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.

Mai multe articole de același fel