fbpx
14.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂÎmbrățișare și singurătate

Îmbrățișare și singurătate

Publicat în

spot_img
spot_img

În data de 4 aprilie, la Sala Rotonda din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, va avea loc lansarea cărții cu titlul „Când nu mai ai pe cine să îmbrățișezi”, scrisă de către părintele conferențiar Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie ortodoxă din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Lucrarea a văzut recent lumina tiparului la Editura Doxologia din Iași și este departe de a fi un volum științific.  Opera prezintă un model al simplității apropiat nouă, un „personaj” pentru care timpul se traduce ca sfințire a vieții. Însă dincolo de simplitate, cititorul va găsi în aceste povestiri înțelepciunea bătrâneții, frumusețea vieții, rostul esențial al ascezei și, mai ales, puterea credinței, care pe toate le poate înfrumuseța și întări. Mai mult decât atât, autorul cărții propune fiecărui cititor posibilitatea descoperirii unui bunic înțelept precum Iosif, personajul principal, care oferă câteva exemple și îndemnuri celor ce doresc să afle răspunsuri la enunțul din titlul cărții.

Este unul care te fascinează pe de-o parte, dar poate te și afectează. Acel <nu> din titlu poate crea o stare de tristețe, însă nu este așa; chiar imaginea (n.r.: imaginea de pe copertă ) cu cele două mâini împreunate este preluată de pe o icoană numită <Împăratul Slavei>, care apare în Galeria Tetriakov din Moscova. De fapt vrea să ne arate că atunci când nu mai avem pe nimeni printre noi, totuși este cineva care ne îmbrățișează și care nu ne părăsește niciodată și anume Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. Îmbrățișarea, spunea părintele Stăniloaie, este cel mai frumos și convingător discurs despre dragoste și eu cred că așa și este. Pe lângă sărut, care este o formă de început a iubirii, dar care poate fi ipocrit, perfid sau chiar vânzător, îmbrățișarea aduce ceva mai mult, pentru că te lipești de cel de lângă tine”, a spus autorul volumului, Răzvan Brudiu.

La acțiunea de lansare, conținutul lucrării va fi prezentat nu doar de autorul ei, ci și de conf. univ. dr. Daniel Lemeni, cadru didactic universitar la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (Universitatea de Vest din Timișoara) și de domnișoara Simona Pleșa (realizatoarea coperții și a ilustrațiilor).

Evenimentul va debuta la ora 18:00 și va fi moderat de părintele conf. univ. dr. Constantin Jinga, cadru didactic universitar la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie (Universitatea de Vest din Timișoara).

Răzvan Idvorean

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.