fbpx
spot_img
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘLiga AC LABS, un proiect care crește de la an la an

Liga AC LABS, un proiect care crește de la an la an

Publicat în

spot_img
spot_img

Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările.

Un număr impresionant de 1133 de studenți eligibili și-au manifestat interesul pentru participare, marcând un nou record pentru acest proiect educațional. Doar 334 de studenți, din cei 1133, au fost selectați pentru a participa la laboratoarele din acest an.

În fiecare an, principalul obiectiv al acestui proiect constă în facilitarea colaborării între mediul academic și sectorul privat, oferind astfel studenților o oportunitate de a transforma teoria pe care o învață la facultate în practică.

În cadrul proiectului, studenții au ocazia de a revizui și de a pune în aplicare cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu. Totodată, aceștia au șansa de a se familiariza cu experiența unui interviu practic, dar și cu cerințele și tehnologiile folosite în domeniul IT&C.

Ediția actuală a proiectului Liga AC LABS s-a bucurat de implicarea a 21 de firme partenere de IT&C, care vor susține până la finalul semestrului curent un total de 30 de laboratoare din domenii variate. Aceste domenii includ automotive, cloud, database, machine learning, SAP, security și testing.

Începând din luna aprilie, studenții selectați participă la laboratorul la care au fost acceptați timp de 10 săptămâni. Această perioadă le va permite să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul respectiv, beneficiind de îndrumarea experților și a cadrelor didactice specializate.

Ioana Pop

Articole recente

Bărbat împușcat mortal la o partidă de vânătoare organizată legal în Hunedoara

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. 

Investiții de milioane de euro: campusul verde și inteligent al Universității Politehnica Timișoara, în inima orașului

Anul 2023, în care s-au aniversat 100 de ani de la inaugurarea primei clădiri proprii a Politehnicii timișorene, a fost un bun prilej pentru regândirea întregului campus al Universității Politehnica Timișoara

Muzeul Ţării Crişurilor găzduiește Conferinţa „România regală, un răstimp de progres”, susținută de Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Conferința România regală, un răstimp de progres propune publicului bihorean o incursiune în jurul celei mai fascinante femei a secolului XX, Regina Maria, și va fi moderată de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al instituției muzeale.

Mai multe articole de același fel