Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a emis Ordinul nr. 246 din 3 iulie 2020 prin care a fost constituită Grupa de coordonare operativă a acţiunilor de verificare cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară în judeţul Mureş. Grupa de coordonare este formată din reprezentanţi ai instituţiilor judeţene din subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai instituţiilor cu atribuţii de control din subordinea altor ministere.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară se vor desfăşura în echipe mixte pe durata următoarelor două săptămâni şi vizează zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, pieţele, ştrandurile, piscinele, unităţile HoReCa şi alte locaţii cu risc de răspândire a infecţiei de pe raza judeţului Mureş.

Principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus şi nu aplicarea de sancţiuni. Echipele mixte care vor face verificări pe teritoriul judeţului Mureş vor fi formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitar-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului, precum şi de la alte autorităţi cu competenţe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară.

“Prin lipsă de responsabilitate, riscăm să pierdem toate rezultatele bune ale eforturilor comune pe care statul şi cetăţenii le-au făcut până în prezent. Nu putem să ignorăm pericolul şi să ne comportăm ca şi cum această pandemie ar fi dispărut. Cred că este foarte important ca administratorii locaţiilor în care vor exista aglomerări de persoane, dar şi cetăţenii să înţeleagă faptul că scopul acestor controale este unul de prevenţie. În acelaşi timp, atunci când vor fi constatate încălcări ale legislaţiei, nu vom ezita în aplicarea de sancţiuni. De exemplu, în cazul unităţilor HoReCa, se poate merge chiar şi până la cea mai drastică măsură, adică suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară.” a spus prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Pentru a putea interveni rapid, se va înfiinţa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetăţenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară. Numărul de telefon va deveni operaţional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania