10.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSAlți doi pacienți cu Covid-19 din Timișoara refuză tratamentul

Alți doi pacienți cu Covid-19 din Timișoara refuză tratamentul

Publicat în

spot_img
spot_img

Deși în acest sfârșit de săptămână un bărbat și-a pierdut viața refuzând tratamentul cu Remdesivir, alți doi pacienți internaţi în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara refuză administrarea medicamentului. Ca și cel care a decedat în week-end și aceștia susțin că virusul nu există și că medicii fac experimente pe ei. Remdesivir este unul dintre puținele tratamente aprobate atât în UE, cât și în SUA, transmite Radio Timișoara.

Medicii încearcă acum să-i convingă cei doi pacienţi să accepte tratamentul, potrivit conducerii instituției.

Remdesivir este produs de compania americană Gilead Sciences, care a stabilit preţul unei serii de tratament antiviral remdesivir la 2.340 de dolari pe pacient, pentru ţările bogate.

În aprilie, ministrul Nelu Tătaru spune că procurarea medicamentului este o provocare pentru multe țări, dată fiind cererea globală.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel