27.6 C
Cluj-Napoca

Muzeul ASTRA din Sibiu a primit distincția “Travelers Choice Award 2021”

Published:

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, muzeul ASTRA, a primit distincția “Travelers Choice Award 2021” – sau, în românește, “Alegerea Călătorilor 2021″.

Această clasificare este bazată pe recenziile și opiniile lăsate pe siteul tripadvisor.com de călători sau turiști din întreaga lume. Premiul recunoaște și confirmă astfel cele mai bune unități de turism în tot ceea ce înseamnă serviciile, calitatea acestora, dar mai ales gradul de satisfacție al călătorilor.

Muzeul ASTRA este prezent pe siteul tripadvisor.com la capitolul ,,Things to do”, adică lucruri pe care merită să le facă/ vadă un călător/ turist atunci când vine în vizită la Sibiu. Descrierea pe care o fac administratorii celebrului site muzeului nostru este următoarea: ,,Muzeul ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și cel mai complet (arhitectură tradițională, meșteșuguri, evenimente, expoziții la fel), alei de peste 10 km și peste 400 de clădiri din lemn, piatră, cărămidă reconstruite în muzeu pentru a ilustra cotidianul/ viața de zi cu zi a strămoșilor care au trăit în satele României. Diversitatea, multiculturalitatea și tradiția păstrate și retrăite în Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava sunt principalele atuuri ale Muzeului ASTRA.”

În dreptul descrierii sunt postate 1148 de fotografii, lăsate de vizitatorii care ne-au trecut pragul, dar și 922 de rewiew-uri (647 – excelent, 196 – foarte bun, 49 – mediu, 30 – mai putin bune), care atribuie Muzeului ASTRA 4 stele și jumătate, din 5 stele maxim posibile.

În fiecare anotimp e ceva de văzut şi de experimentat în uriașul muzeu care se întinde pe mai bine de 100 de hectare. Pot fi descoperite 400 de gospodării cu căsuțe țărănești, mori de vânt, un târg de țară și peste 10 kilometri de alei care te îmbie la plimbări lungi – pe jos sau cu sania trasă de cai.

Sezonul de iarnă doar ce a început și nu lipsesc obiceiurile din bătrâni: tăiatul porcului de ignat, colindele bunicilor, dar și adevărate întreceri la săniuș.

În 2019, muzeul a atras peste 650.000 de vizitatori. Anul trecut au ajuns la muzeu doar 300.000 de călători, din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img